4ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Μία δρομική γιορτή στο κέντρο της πόλης!

Χιλιάδες συμμετοχές στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Share

Ξεχωριστές δρομικές στιγμές έζησε για μία ακόμα φορά το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή. Ο 4ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες δρομείς να απολαύσουν τη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα στους άδειους δρόμους της πόλης.

Η τέταρτη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου, με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν και φέτος μία μεγάλη γιορτή για το τρέξιμο ενώ φέτος για πρώτη φορά συνδυάστηκε με την Athens Half Marathon Expo, την υπαίθρια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 30/4 έως και την Κυριακή του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου.

Στα αγωνιστικά, όλα ξεκίνησαν την Κυριακή στις 8:00 με περίπου 3.600 δρομείς να παίρνουν εκκίνηση στον ημιμαραθώνιο, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση. Η διαδρομή περνούσε από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και ακολουθούσε δύο στροφές σε μία κυκλική διαδρομή.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης σε 1:12:00, αθλητής που έχει κερδίσει 2 φορές και τον μαραθώνιο της Αθήνας. «Αγωνίστηκα με πυρετό. Παρόλα αυτά πήγα αρκετά καλό. Στόχος είναι να δουλέψω προκειμένου την επόμενη σεζόν να κυνηγήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μαραθώνιο. Πλέον γυμνάζομαι με τον Νίκο Δημητριάδη, με τον οποίο νιώθω να έχω βρει τον εαυτό μου. Εκτός απροόπτου θα κάνω μαραθώνιο απευθείας το Νοέμβριο στην Αθήνα».

Δεύτερος στη γενική κατάταξη αλλά πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Μενής σε 1:12:36 λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από την προετοιμασία του στο Μαρόκο ενώ τρίτος στη γενική και δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο αειθαλής Γιώργος Καραβίδας σε 1:12:58

Στις γυναίκες, η Σοφία Ρήγα κέρδισε μία ακόμα σημαντική εγχώρια διοργάνωση τερματίζονας σε 1:21:58. Επόμενος στόχος της Πατρινής πρωταθλήτριας είναι ο μαραθώνιος με σκοπό φυσικά την επίτευξη του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η πολύπειρη Μάγδα Γαζέα σε 1:22:04  ενώ τρίτη ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη σε 1:23:53.

Λίγο αργότερα, πήρε εκκίνηση το αγώνισμα των 3 χλμ. ένας αγώνας που φιλοξένησε σχεδόν 3.000 δρομείς και έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε λιγότερο έμπειρους δρομείς αλλά και σε ανθρώπους που τώρα γνωρίζουν το τρέξιμο. Νικητής του συγκεκριμένου αγώνα ήταν ο ΓΙώργος Μίνο σε 8:35 ο οποίος τερμάτισε με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, ενώ πρώτη ήταν η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10:42.

Τελευταίο ξεκίνησε το αγώνισμα των 5 χλμ. “Εθνική Τράπεζα”, το πολυπληθέστερο αγώνισμα της ημέρας αφού τερμάτισαν κάτι λιγότερο από 5.000 δρομείς. Εκεί, παρά την υψηλή θερμοκρασία, οι δρομείς απόλαυσαν το τρέξιμο στο κέντρο της πόλης. Νικητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Καλλίας σε 15:35 ο οποίος άφησε πίσω του, τον Γιώργο Μίνο, αθλητή που λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει στα 3 χλμ.

Πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες ήταν η Ελένη Θεοδωρακοπούλου σε 18:43, αθλήτρια η οποία είχε κερδίσει και τα 5 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Πιστοποιητικά συμμετοχής-επίδοσης & προσωποποιημένες φωτογραφίες
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 27-28 Απριλίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο