Ανδρέου και Γκοτζιάς νικητές στο 2ο Attika Run & Fun Grand Prix Πειραιάς

Με τη συμμετοχή 370 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Πειραιά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς της σειράς 2o Attika Run & Fun Grand Prix.

Share

Με τη συμμετοχή 370 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Πειραιά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς της σειράς 2o Attika Run & Fun Grand Prix. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις αποστάσεις 5 & 10 χλμ. αλλά και έναν μικρότερο αγώνα 1 χλμ. για παιδιά.
Στη μεγάλη απόσταση την πρώτη θέση έλαβε ο Σπύρος Γκοτζιάς με 37:29 και ακολούθησαν ο Γιάννης Νικολακόπουλος και ο Νικόλαος Τουλγέρογλου στη δεύτερη και τρίτη θέση. Την πρώτη θέση στις γυναίκες έλαβε η Φιλίππα Πουλίδου με 41:24.
Στον μικρότερο αγώνα των 5 χλμ. την πρώτη θέση έλαβε ο Σπύρος Γκοτζιάς με 17:18.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο 1ος αγώνας του φετινού ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX. Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια ειδική διαδρομή ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Το ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου και μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των αθλητών, θα δοθεί στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έτρεξε συμβολικά με τον γιό του στη διαδρομή για τα παιδιά και έκανε τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές. Οι διοργανωτές του  ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX έδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Μώραλη και στον Πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση. Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Σταύρος Ανδρέου ανεξάρτητος με χρόνο 37’:29’’ και νικήτρια η μεγάλη αθλήτρια Φιλίππα Πουλίδου με χρόνο 41’:24’’. Στον αγώνα των 5 χλμ. αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς της ATHENS TRIATHLON TEAM με χρόνο 17’:18’’ και νικήτρια η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 18’:12’’. Συνολικά τερμάτισαν 370 άτομα(220 στον αγώνα των 10χλμ.και 150 στον αγώνα των 5χλμ.), ενώ έτρεξαν και 30 περίπου παιδάκια στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Οι εθελοντές του Δήμου, οι εργαζόμενοι του Δήμου, η Τροχαία, όλοι μαζί δουλέψαμε για να έχουμε πολλές συμμετοχές και να βοηθήσουμε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που είναι ένας σημαντικός φορέας και με τον οποίο θα έχουμε στο εξής μια σταθερή συνεργασία. Επιδίωξη μας είναι να θεσμοθετήσουμε 4-5 δρομικούς αγώνες το χρόνο στην πόλη. Προς το παρόν «προπονούμαστε» και εμείς γιατί ο Πειραιάς απείχε από το δρομικό κίνημα. Σε πολλές πόλεις γίνονταν αγώνες δρόμου και στον Πειραιά τίποτα απολύτως. Απώτερος σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τον «Γύρο του Πειραιά» μέσα στην πόλη,  που  ήταν μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Θέλουμε να συμμετέχουν οι δημότες μας και να φέρουμε δημότες και από άλλες περιοχές της Αττικής. Να διοργανώνουμε καλούς αγώνες σε όμορφα σημεία της πόλης, γύρω από την ακτή, στο λιμάνι μας, ώστε ο κόσμος που τρέχει να απολαμβάνει τη διαδρομή. Προσπαθούμε και θέλω να πιστεύω ότι με τους συνεργάτες που έχουμε, τους εθελοντές μας και με όλους εκείνους που προανέφερα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πρόεδρος ΟΠΑΝ κ. Σταύρος Ελληνιάδης: «Είναι το τέταρτο δρομικό που κάνουμε στην πόλη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Σε αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό ρόλο παίζει το γεγονός ότι θα στηριχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σήμερα και εκείνοι εδώ, με πρώτο τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, βοηθώντας και οι ίδιοι στη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διασώστες και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε πέντε Δήμοι γι’ αυτούς τους αγώνες και θέλουμε αυτή η συνεργασία να εξαπλωθεί όσο γίνεται περισσότερο και  σε αθλητικά αλλά ακόμη και σε πολιτιστικά δρώμενα. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν όχι μόνο στη σωματική υγεία των αθλητών, αλλά και στην ψυχική τους υγεία. Είδαμε πολύ κόσμο να χαμογελάει σήμερα και να περνάει καλά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος: «Ο Πειραιάς γέμισε χαμόγελα. Ο Δήμος Πειραιά έδωσε χαμόγελα σε αυτούς που τους αρέσει ο αθλητισμός και θέλουν να στείλουν μέσα από τον αθλητισμό ένα μήνυμα, ότι το χαμόγελο θα πρέπει να είναι στα χείλη μικρών και μεγάλων. Το σημαντικό είναι ότι με αφορμή αυτούς τους αγώνες ξεκινάμε μια συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνουμε στον Πειραιά την κεντρική εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» για να δώσουμε ένα μήνυμα κατά της βίας στα σχολεία. Ο αθλητισμός είναι η πρόληψη, το κύριο μέσο για να σταματήσει η βία γενικότερα αλλά και ειδικότερα στα σχολεία».  

Πρόεδρος της FEEL GOOD Sports Club  κ. Ανδρέας Καπώνης: «Πιστεύω ότι ο Δήμος  Πειραιά έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν μέχρι τώρα. Ο κ. Μώραλης έχει εκδηλώσει ένθερμη  και εγκάρδια συμπαράσταση σε αυτό που ορίζεται «δρομικό κίνημα». Πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα ανδρωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το ATTIΚA RUN & FUN GRAND PRIX, γιατί είναι όπως ξέρετε ένα πολύ μεγάλο δρομικό event, το οποίο συνεχίζει στη Γλυφάδα στις 15 Μαρτίου, στο Παλαιό Φάληρο στις 5 Απριλίου, στη Βουλιαγμένη 10 Μαΐου και τερματίζει στις 24 Μαΐου στον Άλιμο».

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος: «Αυτή τη στιγμή το δρομικό κίνημα είναι ό, τι πιο υγιές υπάρχει στον αθλητισμό. Από τις πιο επικερδείς διοργανώσεις στον κόσμο είναι πλέον οι αγώνες δρόμου και οι Μαραθώνιοι, επειδή σε αυτούς μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν υπάρχει ηλικία. Από 5 έως 100 ετών. Έτσι λοιπόν το σύνθημα είναι: γυμναστείτε για να μπορέσετε να ζείτε περισσότερα χρόνια και πιο υγιείς».       

[!%ARTICLE_MODULE_ID:423:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΟΜ.Α.Κ Καλαμαριάς στον 11ο Χορτιάτη Trail Run
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ στον 17ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» αγκαλιάζει όλους τους δρομείς και υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ
6oς Αγώνας Πεδίου Άρεως - Σημαντική ανακοίνωση
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο