Στις 8-9/2 ο 1ος Atromitos Ultra Run

Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά οι αγώνες

Share

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ο Α.Σ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  διοργανώνουν τον 1ο Atromitos Ultra RUN στις 8-9 Φεβρουαρίου 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Η διεθνής έκρηξη των υπεραποστάσεων είναι εδώ και οι δρομείς από όλο τον κόσμο καλούνται να δοκιμαστούν όχι μόνο σωματικά αλλά και νοητικά, επιλέγοντας το αγώνισμα που τους ταιριάζει. Ο Atromitos Ultra Run πρόκειται για μια συνάντηση που βασίζεται σε επίσημες αποστάσεις από την IAU (International Association of Ultra Running) και περιλαμβάνει 5 δρομικά αγωνίσματα: 24 ώρες, 12 ώρες, 100χλμ, 50χλμ και την Σκυταλοδρομία 5Χ10 χιλιόμετρα, όπου συμπεριλαμβάνεται η Εταιρική Σκυταλοδρομία. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ελεγχόμενο και σταθερό περιβάλλον. O αγωνιστικός στίβος έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.Α.U). 

Κορυφαίο αγώνισμα σε αυτήν την διοργάνωση θεωρείται αυτό των 24 ώρων τρεξίματος με σκοπό την διάνυση της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, μια δοκιµασία µε στόχο τη δροµική επιβίωση του αθλητή ο οποίος καλείτε να ανταπεξέλθει σε αναρίθµητες σωµατικές και ψυχολογικές διακυµάνσεις. Οι διαγωνιζόμενοι στις υπεραποστάσεις  χαρακτηρίζονται από δύναμη, επιμονή, αυτοπειθαρχία και συνέπεια. 

Τα συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα τα τελευταία χρόνια τυγχάνουν όλο και μεγαλύτερης αποδοχής και θέασης από το ευρύτερο δρομικό κοινό.

Οι χορηγοί του Atromitos Ultra RUN θα συμμετάσχουν στην έμπρακτη επιβράβευση των αθλητών που θα πετύχουν εξαιρετική επίδοση στο αγώνισμα των 24 ΩΡΩΝ. Πιο συγκεκριμένα, όσοι άντρες διανύσουν περισσότερα από 260 χιλιόμετρα και όσες γυναίκες διανύσουν περισσότερα από 240 χιλιόμετρα θα λάβουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της Εταιρικής Σκυταλοδρομίας η νικήτρια ομάδα θα προσφέρει μέσω της διοργάνωσης, δωρεά χρηματικής αξίας 250 ευρώ σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού. 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί μια επιστημονική εκπαιδευτική ημερίδα σχετική με τις υπεραποστάσεις όπου ομιλητές – συνεργάτες θα αναλύσουν σε παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης θέματα που σχετίζονται με διατροφή, ψυχολογία, εργοφυσιολογία και προπονητική.

Σε συνεργασία με κέντρο έρευνας για τον υψηλό αθλητισμό, η διοργάνωση του Atromitos Ultra RUN στις 8 -9 Φεβρουαρίου 2020 , θα δώσει την δυνατότητα στους αθλητές των αγώνων, να λάβουν μέρος σε έρευνα και μετρήσεις παραμέτρων που συνδέονται άμεσα με τους δρόμους αντοχής και τις υπεραποστάσεις. Επιπλέον, η διοργάνωση συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικά οικολογικά σωματεία, όπως το Cyclades Preservation Fund και την εταιρεία Π3, τα οποία στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθειά τους και παροτρύνουν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, όπως το να χρησιμοποιούν δικά τους παγούρια στους αγώνες τους.

Χορηγοί : Zakcret Stores, Key books

Υποστηρικτές : Cryosaouna Therapy, Hoka by Shop and Trade, Madre de Cacao, Weswim .

Χορηγοί Επικοινωνίας: contra.gr , oneman.gr , runnermagazine.gr , runningnews.gr και Sport24 Radio.

Την προκήρυξη Αγώνα μπορείτε να την δείτε εδώ . Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:  https://fearlessevents.gr/en/atromitos-utlra/ & Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο