Δυναμικό παρόν ετοιμάζεται να δώσει η Ομάδα Δρομέων της «Καρδιάς του Παιδιού» στον Olympus Marathon

Στηρίξτε το έργο του συλλόγου

Share

To μέλος της «Καρδιάς του Παιδιού» Παύλος Μαυρικάκης.

Τις κορυφές του Ολύμπου ετοιμάζεται να κατακτήσει ο 50χρονος Μαραθωνοδρόμος Παύλος Μαυρικάκης που γεννήθηκε με Συγγενή Καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Έναν ακόμη άθλο προετοιμάζεται να πετύχει μετά από 17 μαραθωνίους στο ενεργητικό του και εκατοντάδες άλλους αγώνες δρόμου και βουνού, μαζί με άλλους δύο δρομείς, τον Χρήστο Μπατατόλη και τον Κώστα Φαγκρίδα, μέλη της ομάδας δρομέων της «Καρδιάς του Παιδιού», που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο του Ολύμπου στις 29 Ιουνίου. 

Ο στόχος των δρομέων είναι η στήριξη του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» με εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης και η μετάδοση του μηνύματος ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλα τα παιδιά που γεννιούνται με συγγενή καρδιοπάθεια. 

Όποιος θέλει να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, μπορεί να καταθέσει ό,τι χρηματικό ποσό επιθυμεί, μέσω ηλεκτρονικών δωρεών, τραπεζικών καταθέσεων ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της «Καρδιάς του Παιδιού» στο 210 3218488 και 210 3253876 ή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στο : https://www.kardiapaidiou.gr

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού» 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών & Ενηλίκων “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή  κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους. “Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.800 μέλη και στα 36 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 3.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και τους φορείς Eurocharity & QualityNet. 
Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια. 

Τα μέλη της Ομάδας Δρομέων της «Καρδιάς του Παιδιού» που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο του Ολύμπου: Παύλος Μαυρικάκης, Χρήστος Μπατατόλης και Κώστας Φαγκρίδας.

 

Τα μέλη του συλλόγου Χρήστος Μπατατόλης (πάνω) και Κώστας Φαγκρίδας (κάτω).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο