Συνεχίζεται και φέτος η δράση της adidas Run for the Oceans

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου το Run For The Oceans running event στο Φάληρο

Share

Συνεχίζεται και φέτος η δράση adidas Run for the Oceans. Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο:

«RUN FOR THE OCEANS 2019
Η adidas καλεί τους runners να τρέξουν για τους ωκεανούς και προσφέρει $1 για κάθε χιλιόμετρο στο πρόγραμμα Parley Ocean School, με στόχο τη συγκέντρωση $1,5 εκατ.

Οι runners μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τις διαδρομές τους, μέσω της εφαρμογής Runtastic, ενώ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου μπορούν να τρέξουν όλοι μαζί στο Run For The Oceans running event που θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο (Παραλία Μπάτη, ώρα: 19.00)    

  • Η adidas και το Parley επένδυσαν το $1 εκατ. που συγκεντρώθηκε από το Run For The Oceans 2018 στην υποστήριξη του προγράμματος Parley Ocean School. Στόχος του προγράμματος η εκπαίδευση και κατάρτιση 100.000 νέων σε παράκτιες περιοχές, ώστε να αναλάβουν δράση για τη σωτηρία των ωκεανών από τα πλαστικά. 
  • Οι έγραφες στη νεανική ψηφιακή πλατφόρμα του Parley ανοίγουν την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου), με στόχο την παγκόσμια επέκταση του προγράμματος Parley Ocean School.

Η adidas ενημερώνει σήμερα για τον αντίκτυπο που είχε το $1 εκατ. που συγκεντρώθηκε το 2018 από το Run For The Oceans και ανακοινώνει ότι η παγκόσμια πρωτοβουλία επιστρέφει στις 8 Ιουνίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, με στόχο να συγκεντρώσει φέτος ένα μεγαλύτερο ποσό, που φτάνει τα $1,5 εκατ., το οποίο θα επενδυθεί στην εκπαίδευση της νέας γενιάς σχετικά με τη μόλυνση των ωκεανών από τα πλαστικά.

Το 2018, η adidas δημιούργησε ένα παγκόσμιο κίνημα με το Run For The Oceans, ενώνοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο δρομείς από όλο τον κόσμο και συγκεντρώνοντας $1 εκατ. για τον μακροχρόνιο συνεργάτη της, Parley for the Oceans. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα, βοήθησαν άμεσα την εκπαίδευση και την ενίσχυση 100.000 νέων και των οικογενειών τους που ζουν σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί από την πλαστική ρύπανση, προκειμένου να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Parley Ocean School. Μέσω αυτής της συνεργασίας, μόνο το 2018, κυκλοφόρησαν πέντε εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό από τους ωκεανούς.

Το 2019, η adidas ανεβάζει ρυθμούς. Με την παρουσίαση της σειράς 2019 Parley, η εταιρεία θα φτάσει στο ορόσημο των 11 εκατομμυρίων παπουτσιών που θα παραχθούν από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα. Η καμπάνια αυτή τη χρονιά θα ενώσει περισσότερους δρομείς από περισσότερες περιοχές, για να δέσουν τα κορδόνια τους, να βγουν στο δρόμο και να τρέξουν για τους ωκεανούς, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τη συγκέντρωση ενός μεγαλύτερου ποσού, ύψους $1,5 εκατ. Για κάθε χιλιόμετρο που διανύεται από τις 8 έως τις 16 Ιουνίου, η adidas θα συνεισφέρει $1 στα προγράμματα Parley Ocean School, με κάθε δολάριο να ενισχύει την επόμενη φάση της συνεργασίας, με την ανάπτυξη και την έναρξη της πλατφόρμας Parley youth activist.

Με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων νέων ανθρώπων από ποτέ και την αλλαγή συμπεριφοράς μακροχρόνια, η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα ψηφιακό πρόγραμμα σπουδών που θα εξοπλίζει τους μαθητές με τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προστασία των ωκεανών του πλανήτη. Θα λειτουργήσει επίσης ως ψηφιακός χώρος, όπου οι νέοι θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, μέντορες και εργαλεία. Οι εγγραφές για την πλατφόρμα Parley youth activist θα ανοίξουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου), ώστε το πρόγραμμα Parley Ocean School να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Alberto Uncini Manganelli, Γενικός Διευθυντής της κατηγορίας adidas Running, δήλωσε: «Η κρίση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά έχει γίνει εξαιρετικά επείγουσα. Συμβάλλουμε σε αυτή καθημερινά με τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε και πετάμε. Κάθε λεπτό, το ισοδύναμο ενός φορτηγού πλαστικών αποβλήτων προστίθεται στους ωκεανούς μας και μέχρι το 2050, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, ότι θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό από ό,τι ψάρια στους ωκεανούς. Γνωρίζουμε τα στατιστικά στοιχεία και γνωρίζουμε το πρόβλημα. Τώρα χρειάζεται δράση. Το adidas x Parley συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση για την κρίση που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί μας, αλλά συνέβαλε και στην εξεύρεση λύσεων. Το 2016 δημιουργήσαμε τα πρώτα προϊόντα επιδόσεων με ανακυκλωμένα πλαστικά από τους ωκεανούς, συνεχίσαμε με την παραγωγή 6 εκατομμυρίων ζευγαριών παπουτσιών adidas x Parley μέχρι το 2018 και τη φετινή χρονιά στοχεύουμε στη δημιουργία 11 εκατομμυρίων μονάδων, χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες πλαστικού από τους ωκεανούς μας. Έχουμε προχωρήσει πολύ και δεν θα σταματήσουμε εκεί. Ως εταιρεία, έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να χρησιμοποιούμε 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα μέχρι το 2024. Καλούμε τη βιομηχανία μας και τους γύρω μας να σκεφτούν τις αποφάσεις που λαμβάνουν και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το μέλλον, όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά του ίδιου μας του πλανήτη».

Ο Cyrill Gutsch, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Parley for the Oceans, δήλωσε: «Το Run for the Oceans είναι μια γιορτή για τους ωκεανούς, ένα μέρος όπου οι δρομείς ενώνονται για να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια και να δημιουργήσουν μια επένδυση για τη διάσωση των ωκεανών μας. Φέτος, αυτή η επένδυση θα είναι η νέα μας πλατφόρμα ακτιβιστών, για την επόμενη γενιά δημιουργών, ηγετών και στοχαστών. Ως η φωνή του μέλλοντός μας, η νεολαία αποτελεί τους πιο πειστικούς δασκάλους και τους καλύτερους πρεσβευτές, εκπαιδεύοντας τους γονείς, τους ηγέτες της βιομηχανίας και τους πολιτικούς, και χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης με τον πιο φυσικό τρόπο. Η νεολαία είναι η μεγαλύτερη ελπίδα μας, δεδομένου ότι οδηγείται από το ισχυρότερο κίνητρο: τη δική της επιβίωση. Είμαστε περισσότερο από ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη υποστήριξη του ιδρυτικού μας εταίρου, της adidas, που μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε το κίνημά μας σε μια καταιγίδα αλλαγής».

Μέσω της συνεργασίας τους, η adidas και το Parley έχουν συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων από θαλάσσια περιβάλλοντα και παράκτιες περιοχές, μετατρέποντας από το 2015 τα Ocean Plastic® σε αθλητικά είδη. Σήμερα, μαζί με το Run For The Oceans 2019, η adidas παρουσιάζει το παπούτσι Alphabounce + Parley και μία νέα σειρά αθλητικών ενδυμάτων, στο δρόμο προς την εκπλήρωση του στόχου της για το 2024, που είναι η εξάλειψη της χρήσης παρθένου πολυεστέρα από όλα τα προϊόντα της. 

Για να συμμετέχουν στο κίνημα και να τρέξουν στο Run for the Oceans μεταξύ 8 και 16 Ιουνίου, οι δρομείς παγκοσμίως μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τις διαδρομές τους, μέσω της εφαρμογής Runtastic (Joyrun). Για κάθε χιλιόμετρο που θα τρέξουν, η adidas θα συνεισφέρει $1 στο Parley Ocean School, με στόχο το συνολικό ποσό να φτάσει τα $1,5 εκατομμύρια. Η adidas θα διοργανώσει επίσης running events σε μεγάλες πόλεiς, όπως η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη και η Σαγκάη. Στην Αθήνα το Run For The Oceans event θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Μπάτη στο Φάληρο, τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 19:00, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, γνωστών fans της adidas και υποστηρικτών του Parley For The Oceans

Μάθε περισσότερα στο: adidas.com/parley.

Μπείτε στη συζήτηση στο @adidasrunning στο Instagram και το Facebook, με #RunForTheOceans    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία-έκπληξη Olympus Marathon με Sierre-Zinal!
Μία ευχάριστη προσθήκη στον αγώνα
Race For Autism Gr 2024: Οδηγίες
Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο