Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο από το 4ο Ορεινό Μονοπάτι του Ανέμου

Έτρεξαν στον Αγκώνα στο Μονοπάτι του Ανέμου

Share

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης του 4ου Ορεινού Μονοπατιού του Ανέμου.

«Την Κυριακή 12/52019 έλαβε χώρα το 4ο ορεινό trail το Μονοπάτι του Ανέμου που διοργάνωσε η ΠΙΝ –ΠΕ Κεφαλληνίας, ο Σύλλογος «Αγκώνας», παρέα με τους κατοίκους του Αγκώνα αλλά και εθελοντές από Πύλαρο, Νυφι, Καρδακάτα, Ζολα, Αργοστόλι, Σελά, Ελασσόνα, Αθήνα κτλ. Όλοι βοήθησαν για ένα επιτυχές αποτέλεσμα, καθένας με ότι μπορούσε από όπου βρισκόταν.
Με το σύνθημα «ώρε τσουγκρανα που θέλει το Μονοπάτι», η συλλογικότητα ανέδειξε όλο της το μεγαλείο στο όμορφο ζεστό χωριό του Αγκώνα.

Ο φετινός αγώνας  πάντα υψηλής δυσκολίας- χαρακτηρίστηκε όπως κάθε χρόνο από την επιμελέστατη διάνοιξη του μονοπατιού και τον άρτιο καθαρισμό του, την πραγματικά άψογη σήμανση, τους πολυάριθμους, πραγματικά και εντυπωσιακά πολυάριθμους εθελοντές, τον πλουσιοπάροχο μπουφέ για τους αθλητές.
Η κα Σοφρώνη Ζαφειράτου, 83 ετών συνεχίζοντας επιμελώς και με χαρακτηριστικό πείσμα την προσπάθειά της, συμμετείχε για 4η φορά σε ένα εγχείρημα που θεωρείται πρόκληση ακόμη και για τους πλέον ικανούς δρομείς, με μόνο εμπόδιο τον χρόνο όχι  αυτόν της ηλικίας αλλά εκείνον της διαδρομής, καθώς κάθε χρόνο ξεπερνά τον ίδιο τον εαυτό της.
Θαυμάσαμε τον μικρό Αλέξανδρο Κουλουμπή του Δήμου που αν και μόλις έντεκα χρονών ο μικρότερος του αγώνα τερμάτισε 8ος στην γενική κατάταξη.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Συγχαρητήρια επίσης οφείλουν να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλων των περιοχών που συμμετείχαν υποστηρίζοντας το δρώμενο, αναλαμβάνοντας σωρεία αρμοδιοτήτων με μεθοδικότητα και οργάνωση, μετέφεραν τους δρομείς στην αφετηρία, κατέγραφαν, υποστήριζαν την γραμματεία, επόπτευαν, καθάρισαν και μαγείρεψαν απίθανα φαγητά και γλυκά.

Αναλυτικά ευχαριστούμε τους

 • Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για όλη την στήριξη οικονομική και διαδικαστική. Επισημαίνεται ότι συμμετείχε ένθερμα με κάθε δυνατό τρόπο ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δρακουλόγκωνας ο οποίος συμμετείχε δια ζώσης στην αναγνώριση της διαδρομής και αναγνώρισε δια λόγου και πράξεως τις ενέργειες που γίνονται για την ανάπτυξη του χωριού μας.
 • ην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νησιού μας που διέθεσε επανδρωμένο όχημα και προσωπικό για τις ανάγκες του αγώνα με μεγάλη προθυμία, παραμένοντας όπως πάντα σε ετοιμότητα για την διαχείριση του όποιου ατυχήματος και απεγκλωβισμού και ειδικά τον Διοικητή κο Γαννάτο που συνεισέφερε εγκαρδίως, τους πυροσβέστες Φώντα Χάλδα και Σπύρο Νίκα καθώς και τον Γιώργο Ποταμιάνο για τις σημαίες για την καθοδήγηση και  την συνεργασία με την πυροσβεστική.
 • Την Ρεγγίνα Κουλουμπή, την Χρύσα Δαναλάτου, τον Μάκη Δαναλάτο, τον Ηλία Τουμασάτο για την άψογη οργάνωση της γραμματείας και την υπομονή τους.
 • Την Κατερίνα Φωκά, για την εύγλωττη και λίαν συναισθηματική παρουσίαση του γεγονότος.
 • Όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα απλά μέλη τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγκώνας» που συνέβαλλαν τόσο με την παρουσία τους όσο και στις επαφές, την οργανωτική μέριμνα, την προβολή και διαφήμιση του γεγονότος, στα διαδικαστικά κτλ της διοργάνωσης
 • Τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους
 • Τις φοβερές και τρομερές μαγείρισσες του μπουφέ, από τα Ζόλα, από τα Διβαράτα και την κυρίως την Θηνιά, κα Μέμα Κουλουμπή , Νικολέττα Κουλουμπή, κα Τουμασσάτου, κα Απέργη, κα Μαρίνα, κα Σοφρώνη, κα Κατερινα Καρούση, κα Κατερίνα Αντύπα, κα Αμαλία Βουτσινα, κα Χαρίκλεια, κα Αγγελική Ταραζή, κα Βουλα Κουλουμπή, κα Γερασιμούλα Κουλουμπή
 • Τους κατοίκους της ευρύτερης Θηναίας αλλά και όλων των άλλων περιοχών που πρόθυμα υποστήριξαν τους σταθμούς και διέθεσαν τα οχήματά τους για την μεταφορά των δρομέων και αγκάλιασαν θετικά την διοργάνωση.
 • Το ιερατικό συμβούλιο της εκκλησίας για την διευκόλυνση της διαδικασίας του αγώνα.
 • Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλαν την προσπάθειά μας από την αρχή έως την ολοκλήρωσή τους και παραμένουν δίπλα μας σε ότι επιχειρούμε.
 • Τον τρομερό Γιάννη Πρασσίδη και την γλυκύτατη Γιάννα Κουλουμπή για το βίντεο –τρέιλερ του αγώνα..
 • Την ΤΚ Νυφίου και τον κο Κακαρούμπα για τα τραπεζο-καθίσματα που διέθεσε
 • Την VILLA KATOI http://villakatoi.com/ για την  γραφιστική επιμέλεια του γεγονότος και ασφαλώς την Αθηνά Καρούση.
 • Tον προπονητή κο Παρίση Κουλουμπή για την χρονομέτρηση και την επιμέλεια της ενάρξεως -τερματισμού του αγώνα.
 • Τον Ανδρέα Κουλουμπή, τον Ανδρέα Αμίτση, τον Νικόλα Κουλουμπή, τον Αγγελο Παπαδάτο, τον Αλεξανδρο Κουλουμπή, τον Θεοκλη Κουλουμπή, τον Δημο Κουλουμπή, τον Χρήστο Κουλουμπή, τον Γεράσιμο Κουλουμπή,  τον Γιώργο Ποταμιάνο, τον Παναγή Κουλουμπή για τα φοβερά και τρομερά 4Χ4 της ανάβασης.
 • Τον κ. Παναγή Κουλουμπή, την Ιουλία, την Ιφιγένεια, τα Κουλουμπάκια, Φώτη, Ρεγγίνα, Παρίση, την Γασπαράτου Αλεξία, τον Γιώργο από τα Καρδακάτα, για όλη την υπομονή και βοήθεια στους σταθμούς, την Βασιλική Ποταμιάνου για τους σταθμούς και ειδικά την Βασιλικούλα για τα εκπληκτικά καρτελάκια του αγώνα.
 • Τις μικρές Χαρά και Βαρβάρα που έδιναν τα μετάλλια.
 • Τον Ορέστη Κουλουμπή που ακολουθούσε στωικά τους δρομείς για παν ενδεχόμενο.
 • Την Στάμω Θεοτοκάτου δρομέα και γιατρό του αγώνα.
 • Τον Γερασίμο Γασπαράτο, τον Μάκη Κουλουμπή του Παναγή, την Μαρία Κωστοπούλου Για την πολύ σημαντική βοήθεια στην σήμανση και στο καθάρισμα του Μονοπατιού και την Μαρία Κωστοπούλου για όλη την βοήθεια γενικά.
 • Τον Παναγη Βανδώρο και Σπύρο Βανδωρο μέλη των δημοτικών αρχών και πρόεδρο Νυφίου αντίστοιχα για την  παρουσία τους.
 • Τον Παρίση Κουλουμπή του Ανδρέα για την μεταφορά των νερών- ισοτονικών.
 • Θερμές ευχαριστίες στον Μάκη Κουλουμπή του Ανδρέα και τον Νικηφόρο Κουλουμπή του Ανδρέα που ήταν φέτος οι ψυχές της διοργάνωσης και βοήθησαν σε όλα.
 • Την Γιαννούλα Κουλουμπή, τον Γεράσιμο Λαμπίρη και την Κατερίνα Φωκά για τα ρεπορτάζ του Αγώνα.

Τους Χορηγούς μας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που πρόθυμα στηρίζουν τέτοιες κοινωφελείς προσπάθειες και χωρίς την συνεισφορά τους δεν θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τον αγώνα και οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην αφίσα της διοργάνωσης:

Tον κ. Ατσάρο Παναγή, τον κ.Παπαδημάτο, την Ξυλεμπορική, το καφέ Σουλατσο, τον Μαυροειδή, τον Κατσούρη, το κρεοπωλείο Κουλουμπή, τον Γύρο της πλατείας, τον Βασίλη Κων/το, την ψησταριά η Στροφή, τους Αφούς Καρούσου,  τα Ντόπια Κηπευτικά Άνθη-Φυτά Κρανιάς Κονταράκης, τον Φούρνο του Καλούρη, τον Λυκουδη αντιπροσωπεία στο ληξούρι, το Βιβλιόδεντρο, τα καταστήματα Μουγερ και Υαμαμαυ, τα χωματουργικά Γασπαρή, το καφέ Nuovo, το τυροκομείο Παρίσης, την επιχείρηση regginas boats στο φισκάρδο.

Όλους τους δρομείς που συμμετείχαν και δοκιμάστηκαν και το κοινό που προσήλθε να παρακολουθήσει την προσπάθεια.

Εκ του ΔΣ του ΠΣ Αγκώνα

Η πρόεδρος
ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ»

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1460:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ - LIVE ενημέρωση
Δείτε τι γίνεται στον αγώνα
Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός
Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη
Την Κυριακή τα RUN Greece σε Λάρισα και Πάτρα
Τελευταία νέα από τις διοργανώσεις
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο