Με στόχο το ρεκόρ o Κενυάτης Μπέρναρντ Τσιρτσίρ στη Ρόδο

Θα πετύχει ο Κενυάτης αθλητής ένα χρόνο κάτω από 2:20 στον 5ο Μαραθώνιο Ρόδου;

Share

Ο 6ος Μαραθώνιος Ρόδου, αναμένεται να είναι ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του. Οι προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής, έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς ο αριθμός των δηλώσεων έχει ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις, ενώ η συμμετοχή δρομέων από 46 χώρες, αποδεικνύει έμπρακτα τη διεθνή καταξίωση και απήχηση της διοργάνωσης.
Ο σχεδιασμός όμως δεν αφορά μόνο στην ποσοτική ανάπτυξη του αγώνα, όσο και στην ποιοτική με την επίτευξη καλών επιδόσεων που θα αναδείξουν την πανέμορφη διαδρομή του αγώνα, δείχνοντας ότι μπορεί κανείς να επιλέξει τον Μαραθώνιο Ρόδου για να πετύχει το ατομικό του ρεκόρ.

Έτσι φέτος, μετά από ενέργειες του τεχνικού διευθυντή του αγώνα και πολυνίκη στον Μαραθώνιο, Νίκου Πολιά, και με την υποστήριξη της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Μαριέττας Παπαβασιλείου, αλλά και της AEGEAN, επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης, θα πάρει μέρος στον αγώνα του μαραθώνιου ως προσκεκλημένος αθλητής ο Κενυάτης Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, με στόχο μία επίδοση κάτω από 2:20.

«Πρόκειται για έναν δρομέα με μεγάλες δυνατότητες και αρκετή εμπειρία αφού είναι μέλος του προπονητικού team του Γουίλσον Κίπσανγκ, χάλκινου ολυμπιονίκη και νικητή των πέντε από τους 6 Major Marathons, με ρεκόρ 2:03:13. Είναι μάλιστα αυτός που τον οδηγεί στις περισσότερες προπονήσεις του στην πόλη Ίτεν όπου ζουν και γυμνάζονται παρέα. Το ρεκόρ του στον Ημιμαραθώνιο είναι 1:04 στο υψόμετρο του Ναϊρόμπι, ενώ σε ηλικία 15 ετών είχε τρέξει τα 1.500μ. σε 3:42 επίσης στο υψόμετρο! Ο Μπέρναρντ έχει αρκετή εμπειρία αφού έχει οδηγήσει αρκετούς μαραθώνιους ως pacemaker για 30 χλμ. και τώρα είναι έτοιμος να τρέξει τον πρώτο του αγώνα. Ανυπομονεί να έρθει στο νησί της Ρόδου, όπου φιλοδοξεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως μαραθωνοδρόμος με μια καλή επίδοση αρκετά κάτω από 2:20. Η προετοιμασία του με την ομάδα του Γουίλσον Κίπσανγκ έχει πάει πολύ καλά και νιώθει έτοιμος να αγωνιστεί!», μας εξηγεί ο Νίκος Πολιάς.

Στις δύο πρώτες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τον Μπέρναρντ Τσιρτσίρ με το γκρουπ του Κίπσανγκ στο Ίτεν της Κένυας (πρώτος από αριστερά με το γκρι jacket) και από τον μαραθώνιο του Λάγος όπου ήταν pacemaker

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο