Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της ΕΟΛΣΜΑ-Υ

Δείτε τις θέσεις και τις ενέργειες της ομοσπονδίας

Share

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Ξενοδοχείο Crystal City δόθηκε συνέντευξη τύπου της ΕΟΛΣΜΑ-Υ. Σκοπός της συνέντευξης που δόθηκε για πρώτη φορά είναι η δημοσιοποίηση των θέσεων της ομοσπονδίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου σχετικά με τις ενέργειες και τις θέσεις της Ελληνικός Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων:

«ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • 17/6/2006 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ –  ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
  • 4/12/2007 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ
  • 13/4/2008 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ
  • 28/4/2010 Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ « ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»,  UESpT
  • 7/6/2013 Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»,  FISpT

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Πρόεδρος: Γούλας Νικόλαος
Γεν. Γραμματέας: Διαμαντής Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Πάλλας Δημοσθένης
Ταμίας: Μπούρας Στυλιανός
Ειδ. Γραμματέας: Λιαπής Κων/νος
Αναπ. Ταμίας: Σακελλάρης Κων/νος
Έφορος: Κυριαζής Κων/νος
Εκπρόσωπος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην οργανωτική επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» και Υπεύθυνη για το καλεντάρι της Ομοσπονδίας: Μπερτσάτου Ελένη
Μέλη: Τσιμακίδης Σταύρος, Γούλα Βασιλική, Τουμανίδης Δημήτριος

Βασικός σκοπός της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι η ανάπτυξη του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στη Χώρα μας. Τα αποτέλεσμα των προσπαθειών μας αυτών, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, με την εντυπωσιακή ανάπτυξη που παρατηρείται στους λαϊκούς-μαζικούς αγώνες στη Χώρα μας, τα τελευταία χρόνια. 
Η δύναμη της Ομοσπονδίας αποτελείται από 64 ενεργούς Συλλόγους Μαζικού Αθλητισμού από όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 9.000 δρομείς και αθλούμενους.
Οι Σύλλογοι της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, διοργανώνουν κάθε χρόνο Πανελλαδικά περισσότερους από 450 αγώνες.

Με την διοργάνωση των αγώνων, παράλληλα με την καλλιέργεια του αθλητισμού, ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό.

a) Φωτίζουμε την ιστορική σημασία των μνημείων της χώρας μας.

b) Αναδεικνύουμε και φέρνουμε σε επαφή τον κόσμο με την ομορφιά των διαφόρων περιοχών της χώρας.

c) Συμβάλουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, συλλέγοντας χρήματα αγωνιζόμενοι, για ιδρύματα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η Ομοσπονδία είναι ο βασικός υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με περίπου 5.000 δρομείς και διεκδικεί μεγάλο μέρος από την ανάπτυξη που έχει ο Μαραθώνιος τα τελευταία χρόνια. Η θέση βέβαια αυτή ενδέχεται να επανεξεταστεί  ανάλογα με την στάση της πολιτείας.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ  στα πλαίσια συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, έχει συνάψει μια πολύ σημαντική συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας,  που αφορά κοινωνικό και ανθρωπιστικό σκοπό, που είναι η εξής:

Οι αθλητές που δηλώνονται από τους Συλλόγους Δρομέων, μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, θα καταβάλουν το ποσόν των 10 ευρώ, για όλα τα αγωνίσματα στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου, όσο αφορά το βασικό πακέτο και αναλογικά για το ενισχυμένο πακέτο.

Τα χρήματα συγκεντρώνονται και αποδίδονται  σε ιδρύματα, που έχουν κοινωφελή και ανθρωπιστικό σκοπό. 50% σε ιδρύματα της επιλογής της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και 50% σε ιδρύματα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ

Παράλληλα η ΕΟΣΛΜΑ-Υ έχει κάνει παρόμοιες  συμφωνίες με μεγάλους διοργανωτές αγώνων  όπως Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, Μαραθώνιος Ναυπλίου, Μαραθώνιος Ολυμπίας κ.α.

Η ομοσπονδία έχει κάνει επιστολές παρεμβάσεις και συναντήσεις με την κάθε πολιτική ηγεσία από το 2008 με κύριο σκοπό την Ειδική Αθλητική αναγνώριση, αφού θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός για όλους είναι διαφορετικός κλάδος άθλησης από τον αγωνιστικό Αθλητισμό.

Παράλληλα καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι είναι παραλογισμός μια Ελληνική Ομοσπονδία αναγνωρισμένη νομικά από το 2007, να είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να μην έχει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στην χώρα της.

Διαπιστώθηκε προσφάτως ότι η πολιτεία, στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, που βγήκε για διαβούλευση  άλλη μια φορά αγνόησε και άφησε ξανά έξω από κάθε σχεδιασμό την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) που εκπροσωπεί 64 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνει στα αρχεία της περισσότερους από 9.000 αθλητές, όλων των ηλικιακών κατηγοριών και διοργανώνει πάνω από 450 αγώνες, δρόμου σε πολυποίκιλες διοργανώσεις σε χιλιόμετρα που ξεκινούν από 1000 μέτρα έως εκατοντάδες χιλιόμετρα στις Υπεραποστάσεις. Μια ομοσπονδία με πολύ μεγάλη κοινωνική δράση, με εκατοντάδες πρωτοβουλίες και καμπάνιες που ανέπτυξαν στον δρομικό χώρο σε μια εποχή που κανείς δεν γνώριζε την πολυποίκιλη θετική επίδρασή τους στην κοινωνία και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Στην διαβούλευση εκφράστηκαν οι απόψεις μας όπως:
Να διευκρινιστεί ότι κλάδος άθλησης ενός αθλήματος μπορεί να θεωρηθεί ο μη ανταγωνιστικός χαρακτήρας του ή ο χαρακτήρας του ως «Αθλητισμός για όλους»
Κάποτε και στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε σημασία στον Αθλητισμό για όλους. 

  • Ζητάμε από την πολιτεία άμεση απόδοση Ειδικής Αθλητικής αναγνώρισης για την ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τον έλεγχο και την επίβλεψη της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΓΓΑ.
  • Δημιουργία δημιουργία γραφείου Αθλητισμού για όλους στην ΓΓΑ με εκπρόσωπο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
  • Δημιουργία γραφείου Αθλητισμού για όλους στις περιφέρειες και τους Δήμους

Οι σύλλογοι σε συνεργασία με τους Δήμους-Περιφέρειες θα οργανώσουν και θα στελεχώσου το Αρμόδιο Περιφερειακό-Δημοτικό γραφείο Μαζικού Αθλητισμού με πρόγραμμα Αθλητικών διοργανώσεων σε εργασιακούς χώρους, μαθητικούς, σπουδαστικούς, στο Βετερανικό Αθλητισμό και σε Όλα Αθλήματα. Μόνον έτσι θα προωθηθεί και θα αναπτυχτεί η Άθληση για όλους στην πατρίδα μας    

Δελτίο τύπου ενεργειών

Το 2008 υποβάλλαμε το πρώτο αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση. Συγκεκριμένα:

  • Στο ιδιαίτερο γραφείο του κ Υφυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 2676/6.10.2008.
  • Στο τμήμα Γραμματείας, Γραφείο Αθλητικού Προσανατολισμού (ΓΑΠ) με αριθμό πρωτοκόλλου 43861/6.10.2008.
  • Στο τμήμα Γραμματείας. Διεύθυνση Άθλησης για Όλους (ΑΟ) με αριθμό πρωτοκόλλου 43860/6.10.2008.
  • Στο τμήμα Γραμματείας (Γ’) κο Κουτλιάνος με αριθμό πρωτοκόλλου 43858/6.10.2008. 

Στις 30.3.2010 επανήλθαμε στο ιδιαίτερο γραφείο της Γ.Γ.Α. με επιστολή μας με θέμα «Ενημέρωση για την Ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων» η οποία έλαβε τον αριθμό πρωτόκολλου 807/30.3.2010. με την οποία συνυποβάλλαμε βεβαίωση της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας αθλητισμός για όλους (UESpT) ότι είμαστε μέλη και ότι έχουμε καταβάλει την συνδρομή μας για το έτος 2010.

Στις 11/5/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 1152, υποβάλλαμε στο ιδιαίτερο γραφείο της Γ.Γ.Α., νέο αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Στις 26.3.2013 το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ επισκέφτηκε την τότε Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου.

Κατά την επίσκεψη μας, παραδώσαμε την συνημμένη επιστολή αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση, η οποία έλαβε ΑΡ ΠΡΩΤ ΓΓΑ 217/26.3.2013. Όπως θα δείτε στην επιστολή μας αναφέρουμε τις κινήσεις μας και τα αιτήματα μας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συνυποβάλλαμε:

  1. ΘΕΩΡΗΜΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ.
  3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
  4. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 16-12-2012.
  5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
  6. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ.
  7. ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.
  8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (UESpT), ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
  9. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ
  10. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΣΛΜΑ-Υ και ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Το αίτημα μας απορρίφθηκε με την με ΑΡ ΠΡΩΤ 9590/17.4.2013 της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού – τμήμα σωματείων και γυμναστηρίων, παρά το γεγονός ότι κάναμε σαφές, από την πρώτη στιγμή ότι η ομοσπονδία μας ανήκει στον τομέα του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού.

Όσον αφορά τις Υπεραποστάσεις

Αρμόδια ομοσπονδία είναι η IAU (International Association of Ultrarunnrers) μέλος της IAAF.

Υποβάλλαμε αίτημα ένταξης στην IAU το 2008. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι έχει ενταθεί ήδη ο ΣΕΓΑΣ και πως μπορούν να δεχτούν μόνο μια ομοσπονδία από κάθε χώρα. Ο ΣΕΓΑΣ βέβαια και οι σύλλογοι που είναι ενταγμένοι σε αυτήν την ομοσπονδία ΟΥΔΕΠΟΤΕ διοργάνωσαν κάποιον αγώνα υπεραπόστασης. Όταν το γνωρίσαμε στην IAU μας συνέστησαν να απευθυνθούμε στον ΣΕΓΑΣ για να μας παραχωρήσει την θέση του.

Στείλαμε στον ΣΕΓΑΣ την επιστολή με ημερομηνία 21/5/2010, που καταχωρήθηκα με αριθμό πρωτοκόλλου ΣΕΓΑΣ 2433/25.5.2010.

Στην επιστολή μας, δεν πήραμε ποτέ απάντηση.

Εάν στόχος είναι η ανάπτυξη των υπεραποστάσεων και όχι το σταμάτημα τους, θα πρέπει να ανατεθεί η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, στην ομοσπονδία που ενδιαφέρεται για αυτούς τους αγώνες. Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ και οι σύλλογοι μέλη της διοργανώνουν ετήσια πάρα πολλούς αγώνες Υπεραποστάσεων.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ανήκει στην FISpT (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ). Παράλληλα η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ανήκει στην UESpT (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).

Τόσο η UESpT όσο και η FISpT είναι μέλη της IOC (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

Αποστείλαμε επιστολή στον Υπουργό κ. Κ Αρβανιτόπουλο, με αριθμό πρωτοκόλλου 7483/20.6.2013. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό αθλητισμου κ. Γ Ιωαννίδη, με αριθμό πρωτοκόλλου 789/20.6.2013 και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 534/20.6.2013.

Υποβάλλαμε ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στον Υπουργό κ. Π Παναγιωτόπουλο με αριθμό πρωτοκόλλου 145421/1561 14.8.2013. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ Ανδριανό, με αριθμό πρωτοκόλλου 955/14.8.2013 και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 697/14.8.2013.

Δυστυχώς λάβαμε αρνητική απάντηση, από την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 24580/13.09.2013. Το αιτιολογικό ήταν ότι «δεν προσκομίστηκαν ουσιώδη στοιχεία ενισχυτικά του αιτήματος». Αυτό παρά το γεγονός πως τουλάχιστον προσκομίστηκε βεβαίωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» FISpT, ότι είμαστε αναγνωρισμένο μέλος της όπως μας είχε ζητηθεί με την επιστολή με ΑΡ ΠΡΩΤ 9590/17.4.2013 της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού – τμήμα σωματείων και γυμναστηρίων.

Επανήλθαμε 26/5/2015 με νέα επιστολή προς τον Γ.Γ.Α. την οποία παραδώσαμε αμέσως μετά την συνάντηση μας, με αριθμό πρωτ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΓΑ/143789/353/28.5.2015,.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση πήραμε υποσχέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Την ίδια τύχη είχε και η από 27/11/2015 επιστολή μας προς τον υφυπουργό κ. Σταύρο Κοντονή, με κοινοποίηση στον Γ.Γ.Α., που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την 29/11/2015.

Αποστείλαμε επιστολή προς τον ΓΓΑ Αθλητισμού 8/7/2016 η οποία έλαβε αρ πρωτ. ΥΠΠΟΑ / ΓΓΑ/232052/1687 13-7-2016 με κοινοποίηση Προϊστάμενο Τμήματος Αθλητικών Φορέων αρ πρωτ. ΥΠΠΟΑ / 232021 13-7-2016

Επανήλθαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) 23/7 ζητώντας συνάντηση.

Η συνάντηση μα τον ΓΓΑ έγινε 29/7/2016. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον άμεσα θα υπήρχε λύση στην που θα αφορούσε την νομιμότητα των βιβλίων της ομοσπονδίας και των Συλλόγων της μαζί με την πρόσβαση στα στάδια και την πρόσβαση στις αρχές για τους αγώνες μας ενώ για τα υπόλοιπα θα υπήρχε λύση στον νέο νόμο που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρξε τελικά λύση σε τίποτε.
6/10/2016 στείλαμε επιστολή υπενθύμιση στον ΓΓΑ κ. Συναδινό.
Ζητήσαμε συνάντηση με τον Νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί. 14/7/2017 μας δέχτηκε ο σύμβουλος του κ. Στέλιος Συκάς ενώ με την ίδια ημερομηνία πρωτοκολλήσαμε νέα επιστολή.

Υπάρχει μια ομοσπονδία έτοιμη, που ήδη έχει ανοίξει τα φτερά της και καλύπτει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό καθώς και τις Υπεραποστάσεις με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον έτοιμο αυτό οργανισμό, όσο περισσότερο και όσο καλύτερα αυτό είναι δυνατόν.

Εάν ο 2725/99 έχει φτιαχτεί για να καλύψει τις ανάγκες του ΣΕΓΑΣ (που ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν η μοναδική ομοσπονδία) και του αγωνιστικού αθλητισμού και μόνο, θα πρέπει να αλλάξει, με ειδική τροπολογία όπως σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και να εκσυγχρονιστεί, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας σήμερα, είναι διαφορετικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο