Όλα έτοιμα για τον 41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα στον Αγ. Κοσμά

Share

Φέτος ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης μπαίνει στην 5η δεκαετία του και έρχεται ανανεωμένος με νέα απόσταση! Έτσι  πλέον γίνεται 21.1 χλμ. και είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί δίνοντας σας την ευκαιρία για ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο στην πιο γρήγορη και όμορφη διαδρομή της Αθήνας.

Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα, με την έκδοση του περιοδικού RUNNER έδωσε σημαντική ώθηση στο δρομικό κίνημα,θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε μαζί στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας

Κοινωνική Προσφορά 
Ο 41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ. είναι αφιερωμένος στο έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους συμμετέχοντες να βοηθήσουν στην κάλυψη μέρους των αναγκών του προσφέροντας σε φάρμακα και υλικά.

Σταθερή αξία!
Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICS, συνεχίζει για όγδοη συνεχή χρονιά να υποστηρίζει δυναμικά τη διοργάνωση από τη θέση του Μεγάλου Χορηγού, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

To Runner Store αποδεικνύει την υποστήριξη του στο δρομικό κίνημα συμμετέχοντας και φέτος ως χορηγός της διοργάνωσης και μάλιστα φιλοξενεί και τη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 3 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37A, τηλ.: 210 68 11 770) και στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 40Α τηλ.: 210 8981112) ανάλογα με την επιλογή που κάνατε κατά την εγγραφή σας.  

Ενέργεια και Ενυδάτωση
Μαζί με το πακέτο συμμετοχής σας θα παραλάβετε “Το Γλυκό που Κάνει Καλό” καθώς φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς ενισχύει ως υποστηρικτής τον 41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ. προσφέροντας σε όλους τους δρομείς τα θρεπτικά και νόστιμα προϊόντα του. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς υδροδοσίας, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αθλητικό ποτό POWERADE και ένα ενεργειακό gel της HIGH5 και βέβαια στον τερματισμό να απολαύσετε τις θρεπτικές και νόστιμες μπανάνες της Dole

To ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, Runner Magazine και το runnermagazine.gr καθώς και η Nova με τα κανάλια της, συνέβαλλαν σημαντικά στην προβολή του αγώνα.

Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, με πολυμελείς ομάδες μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης. 

Φέτος ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Δήμου Γλυφάδας και του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης


Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής

Σάββατο 3 Μαρτίου (11:00 – 18:00) 
Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής σας, θα παραλάβετε τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του και τον οποίο δε θα πρέπει να αλλοιώσετε, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στην περιοχή του στήθους και να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά σας αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αυτού του μηνύματος ή αποδεικτικού ταυτότητας ή πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 4 Μαρτίου
–  07:30 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
– 08:30 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
– 09:15 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
– 9:15-9:25 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
– 09:30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα 21.1 χλμ. και Σκυταλοδρομίας 2Χ10.55χλμ.
– 09:50 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:10 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:38 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 11:15 Απονομές στους νικητές του παιδικού αγώνα
– 11:45 Απονομές στους νικητές του αγώνα των 21.1 χλμ.
– 12:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 12:45 Λήξη 41ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, και B) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1999 και στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2999

Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.


Σχήμα 1.

Χρονομέτρηση – Live Results
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει και στην αναστροφή

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στο myrace.gr και στο runnermagazine.gr 

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10,55 χλμ., 16ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε μπουκάλι και  αθλητικό ποτό POWERADE. Στον σταθμό των 10,55 χλμ θα υπάρχει και ενεργειακό gel της HIGH5.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της γραμματείας και της εκκίνησης Τερματισμού.
Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).


Σχήμα 2.

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
LAWYERS’ RUN for Children - Annual ΣΔΕΕ Run2024
Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση και ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών
ADIDAS SUPERNOVA: Η ανανεωμένη σειρά running παπουτσιών που θα λατρέψουν όλοι οι Runners
Η adidas επαναλανσάρει τη σειρά running παπουτσιών SUPERNOVA ιδανικά για εκείνους που τρέχουν ή θέλουν να ξεκινήσουν να τρέχουν
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο