Μεταγωνιστικό δελτίο «Κυριακίδεια 2018»

Μαγγίνας και Σπάθη νικητές στη Φιλοθέη

Share

Ο Δημοσθένης Μαγγίνας και η Βασιλική Σπάθη ήταν οι δρομείς που πέρασαν πρώτοι τη γραμμή της εκκίνησης στη Φιλοθέη. Η διοργάνωση του αγώνα μας ενημερώνει σχετικά:

«Για 29η συνεχή χρονιά τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ» από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης και τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας δρόμου έγινε στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη , δρομέα αντοχής ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής (εκτός Αμερικάνων και Καναδών ) που τερμάτισε 1ος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Η συνεισφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό ήταν σημαντική καθώς ανέδειξε και διέδωσε τον στίβο.
Δρομείς όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης για να λάβουν μέρος στους αγώνες των 1000 μέτρων (για τις μικρές κατηγορίες) αλλά και για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Ως προς τους αγώνες του ενός χιλιομέτρου , η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη καθώς 208 μικροί αθλητές από διάφορους αθλητικούς συλλόγους πέρασαν την γραμμή του τερματισμού. Από τις τέσσερεις κατηγορίες (ΜΙΝΙ 2007-08, Παμπαίδες Β’ – Παγκορασίδες Β’, Παμπαίδες Α’ – Παγκορασίδες Α’, Παίδες – Κορασίδες) αναδείχτηκαν οι αθλητές  στους οποίους απονεμήθηκαν μετάλλια σε βράβευση που έγινε μετά τους αγώνες.

Πριν την εκκίνηση των 10 χλμ., ο γενικός Γραμματέας του συλλόγου “ΣΕΒΑΣ Πάφου Στέλιος Κυριακίδης”, πρότεινε επίσημα την “αδελφοποίηση” των δύο σωματείων, προς τον Πρόεδρο του ΑΟ Φιλοθέης Κ. Γιάννη Προβελέγγιο, προσφέροντας λάβαρο του συλλόγου και “ρέπλικα” της φανέλας του Σ.Κυριακίδη με την οποία αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης ανακοίνωσε την μετονομασία της πλατείας που βρίσκεται η προτομή του Σ.Κυριακίδη σε πλατεία “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”.

Τα βλέμματα συγκεντρώθηκαν στην εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων, που δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη, και 610 αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φιλοθέης με σκοπό τον τερματισμό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια βοήθησε ώστε να τερματίσουν όλοι οι δρομείς.

Ο Δημοσθένης Μαγγίνας έκοψε το νήμα σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 32 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα ξεσηκώνοντας τους θεατές που βρίσκονταν στο στάδιο, να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ (32:46 )κατείχε ο Χ. Πιτσώλης. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο αθλητής του Ολυμπιακού Θεόδωρος Τσολάκης με χρόνο 33:57 και την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος με χρόνο 34:18. Η «ασταμάτητη» Βασιλική Σπάθη ήταν η πρώτη γυναίκα που πέρασε την γραμμή του τερματισμού με χρόνο 39:18 κερδίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την διοργάνωση, τραβώντας τα βλέμματα των παραβρισκόμενων. Για μία ακόμη χρονιά η αθλήτρια του Πανελληνίου ανέβηκε στο βάθρο με τις Βίκυ Κολοβού 39:29 και Μέλανι Δαλακούρα. Ακολούθησαν απονομές στους νικητές του αγώνα αλλά και στους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.

Ο αγώνας αυτός προσέφερε χαρά και όμορφες στιγμές σε όλους όσους έλαβαν μέρος, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν από κοντά το γεγονός αυτό. Η συνεισφορά των εθελοντών, των Εγαζόμενων στο Δήμο,  της Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), της αστυνομίας (Τροχαία Κηφισιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, Ομάδα Ζ, Ομάδα ΔΙΑΣ), τον ΟΑΣΑ, τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ήταν πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά ο αγώνας, στηριζόμενοι στις οδηγίες του Α.Ο. Φιλοθέης που τον οργάνωσε και φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι χορηγοί ήταν RUNNER STORE, ASICS, ΝΕΡΑ ΒΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ  ΦΑΡΟΣ ΜΠΕΪΚ, RUNNER MAGAZINE, ΣΤΙΒΟΖ, ΕΡΤ.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης
η Αντιδήμαρχος  Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, Αθλητισμού κα Τρέζου – Σκουρογιάννη Μάρω
η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας κος Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ
ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ανακύκλωσης  κος Γάτος Αλκιβιάδης
η  Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ κα Σόφη Ζαφρακοπούλου
η  Αντιπρόεδρος  Ο.Κ.Α.Π.Α  κα Άννα Κούμπα – Κομνηνού
ο  Δημοτικός Σύμβουλος κος Γαλάνης Δημήτρης
ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης  κος Γιάννης Προβελέγγιος
η κα Ελένη Κοντού κόρη του Στέλιου Κυριακίδη
η κα Μαρία Καλοφωλιά – Κυριακίδη κόρη του Στέλιου Κυριακίδη
ο Μαραθωνοδρόμος κος Μιχάλης Καλομοίρης, εκπρόσωπος του Δημήτρη Κυριακίδη, γιού του Σ.Κυριακίδη».

Για να δείτε τα αποτελέσματα των 10 χλμ. πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των παιδικών αγώνων πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο