Το «Άλμα Ζωής» στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου και Προέδρου της Δημοκρατίας

Share

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος δέχτηκε την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 25 Οκτωβρίου 2017.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και για την ανάγκη ανάληψης πολλαπλών πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση απέναντι στον καρκίνο του μαστού, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.
Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε, επίσης, η πραγματοποίηση του ετήσιου συμβολικού αγώνα δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure® για το 2018 υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η 25η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου δήλωσε: 
«Είναι μεγάλη τιμή για όλα τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» η υποστήριξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον αγώνα που καταβάλλουμε καθημερινά για τη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω σε όλες τις γυναίκες είναι να εντάξουν τον προληπτικό έλεγχο μαστού στη ζωή τους. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι επιτακτική η ανάγκη ανάληψης πολλαπλών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και προώθηση του θέματος». 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητα του Συλλόγου έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι αποκλειστικά και μόνο γυναίκες με καρκίνο μαστού.
Εδώ και 29 χρόνια ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ συνεργάζεται με τις επίσημες ιατρικές εταιρίες της χώρας και με τους επίσημους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Όραμα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία , στην επαγγελματική της πορεία, στη ζωή της. Επίσης, κάθε γυναίκα, να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, για τη σημασία της πρόληψης και τις μεθόδους της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.
Ημέρες σαν την 25η Οκτωβρίου αποτελούν μία ακόμα αφορμή να τονιστεί η αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, που πραγματικά μπορούν να σώσουν ζωές. 
Ευχή του συλλόγου, η ευαισθητοποίηση για τη νόσο να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του συλλόγου στην ιστοσελίδα: https://www.almazois.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο