Ρεκόρ στον 35ο Ημιμαραθώνιο Αχαΐας

Διαβάστε το μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης

Share

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ο  35ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αχαΐας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Νομού Αχαΐας. Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο Αγώνα απόστασης 21,1χλμ, έλαβαν χώρα και Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ, Αγώνας 1000 μέτρων για Παιδιά Δημοτικού και Αγώνας 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία. 

Ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές αγώνας τρεξίματος του νομού μας που διοργανώθηκε από τοπικό σύλλογο, με πάνω από 1000 αθλητές, μικρούς και μεγάλους, από όλη τη χώρα, να συμμετέχουν, τρέχοντας από το Αλισσό Δυτικής Αχαΐας, κατά μήκος της ακτογραμμής έως το κέντρο της Πάτρας, έδωσε στην πόλη μας μία νότα χαράς και αθλητικής γιορτής. Είναι γεγονός πως όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την αναβίωση του Ημιμαραθωνίου  Αχαΐας, κανένας  από όλους όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη διοργάνωση, δεν πίστευε ότι θα αγκαλιαστεί τόσο σύντομα από τόσο μεγάλο μέρος του δρομικού κινήματος της περιοχής  μας, και όχι μόνο.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση που βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική προσφορά, απαιτείται προσπάθεια όλων των φορέων που εμπλέκονται σε αυτήν, προκειμένου για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή της.Πολύ σημαντική και αναγκαία ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Πατρών, που με τις κυκλοφοριακές της παρεμβάσεις της διευκόλυνε τη διέλευση των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ευχαριστούμε την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. καθώς και την εταιρία ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Ε. Κατασκευής και Συντήρησης Συστημάτων Ασφαλείας Οδών, για την παροχή των απαραίτητων κώνων. Ευχαριστούμε πολύ και τις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΗ, καθώς και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Αλισσού για τη μεταφορά των αποσκευών των αθλητών από τις αφετηρίες των αγώνων στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.Την υγειονομική κάλυψη των αθλητών ανέλαβαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, καθώς και οι 6 εθελοντές γιατροί μας από την Πάτρα, Μαρτσέκης Λουκάς, Ζαρίφης Δημήτρης, Ιακωβίδου Ερμιόνη, Διαμαντοπούλου Ιωάννα, Γώγος Χάρης και Παναγιωτοπούλου – Γώγου Ελένη, που βρίσκονταν σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτο περιστατικό. Τη φροντίδα των αθλητών ανέλαβαν οι Φυσικοθεραπευτές του Π.Τ. Αχαΐας & Ηλείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι απέδωσαν τα μέγιστα μπροστά στις ανάγκες αποκατάστασης των αθλητών μας. 

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή των αθλητών της ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδια, του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ήφαιστος» και των μαθητών και γονέων του Ειδικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον αγώνα 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία.Με τις καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι αθλητές χάρηκαν τη διαδρομή δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Η διαδρομή, χάρη στις ενέργειες των εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας των εμπλεκόμενων δήμων ,Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, είχε αποδοθεί στους δρομείς σε άριστη κατάσταση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας ευχαριστεί ολόθερμα όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και οι οποίοι με την πολύτιμη βοήθεια τους και τη διάθεσή τους για προσφορά, συνετέλεσαν στην άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων:την Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Νομού Αχαΐας,τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Αλισσού, που κάλυψε με τους εθελοντές του την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου στον Αλισσό,τα  πρώτα 5 χλμ του Ημιμαραθωνίου και τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού των αθλητών,την Πολιτιστική Δράση Βραχναιΐκων που κάλυψε τα επόμενα 8 χλμ  και τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας-Ιτεών-Παραλίας Πατρών,την ομάδα εθελοντών Πρόληψης Βραχναιΐκων-Παραλίας Πατρών «ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Αχαΐας «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»,το «Φωτεινό Αστέρι»την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου,τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, τη Λέσχη Φίλων Vespa Αχαΐας, τον  σύλλογο «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχναιΐκων «Ε.Ο.ΠΥ.Δ.»το Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «ΣΕΔΙΠ», το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν.Αχαΐας (Σ.Ε.ΠΥ.Ν.Α.)και φυσικά όλους τους απλούς πολίτες και τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Πάτρας που προσέφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους στα μέγιστα.Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας (πολιτικούς και υπηρεσιακούς) που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ και τον ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ για τις παροχές σε υλικοτεχνική υποδομή.

Ευχαριστούμε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την συμπαράσταση και την στήριξη που μας παρείχε.Ευχαριστούμε ολόθερμα τους φωτογράφους της Ανοιχτής Φωτογραφικής Ομάδας «Πολύμορφο» και της «Φωτογραφικής Ομάδας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού» που απαθανάτισαν τους αθλητές μας και μέσα από τον φωτογραφικό φακό τους απέδωσαν το μεγαλείο της προσπάθειας, του κόπου, της χαράς και της περηφάνιας των αθλητών μας, καθώς επίσης και τον Διονύση Βαλή για τα υπέροχα βιντεάκια. Επίσης, η Πολυφωνική Ορχήστρα Πατρών έδωσε το παρόν στα τελευταία μέτρα που διήνυσαν οι αθλητές, δημιουργώντας με τους ήχους της μία πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα.

Τον αγώνα πλαισίωσαν και μετέδωσαν την ενέργειά τους, οι όμορφες Μαζορέτες της Πρότυπης Σχολής Χορού της Πόλυς Γιαννακοπούλου, στον τερματισμό, στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας, που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση του αγώνα.-τους Μεγάλους Χορηγούς του Αγώνα:WESTENERGYΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Α.Ε.ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market Παπασπυρόπουλος Α.Ε. Τεντόπανα Dickson SunbrellaEvathlon ΓυμναστήριοΦαρμακευτική Εταιρεία PFIZER -τους Χορηγούς – Υποστηρικτές μας:Μελισσοκομία Οικογένειας ΑΛΑΜΠΑΣΥΝΗ Αχαϊκοί ΦούρνοιΣιδέρης Ξηροί ΚαρποίComputer Key – ΠαπαιωάννουΣχολή Χορού Πόλυ Γιαννακοπούλου Marconi Οπωροπωλείο Οxyzen Store Kassiani Graphics Φρουταγορά Δημήτρης ΚαραβέλαςΡόδι Ακρίδας Talks Catering τους Χορηγούς Επικοινωνίας: «Εφημερίδα Γνώμη» Skai Patras.gr, PatrasEvents.gr. Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πάτρας ευχαριστεί τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους Δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες και τους υποσχόμαστε πως ο Ημιμαραθώνιος Αχαΐας θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας τα επόμενα χρόνια, αναβαθμισμένος και ανανεωμένος ολοένα και περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο