Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο «5ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» στα Φάρσαλα

Μεταγωνιστικό δελτίο

Share

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στα Φάρσαλα πραγματοποιήθηκε για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  ο «5ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με την συμμετοχή 950 περίπου αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Η εκκίνηση έγινε στις 9:30 π.μ. από το Πάρκο Απιδανού και ο τερματισμός στην πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα).

Τον αγώνα οργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.Δ.Φ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Η διαδρομή των 21,1 χλμ. που ακολούθησαν οι αθλητές, που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν:

Εκκίνηση -> Φάρσαλα , Πηγές Απιδανού ποταμού -> οδός Θέτιδος προς Λαμία -> οδός Λαμίας -> Αρχαϊκός Θολωτός Τάφος -> δεξιά οδός Αθηνών -> οδός Λαρίσης αριστερά προς Λάρισα (Πεδιάδα των Φαρσάλων – Σιδηροδρομική Γραμμή – Βασιλί – Γέφυρα Ενιπέα – Δενδράκια) -> Μετά το εργοστάσιο «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» δεξιά προς Βαμβακού -> Βαμβακού -> Ρευματιά -> Ρευματιά (τελευταίος δρόμος δεξιά) -> οδός Βόλου – Φαρσάλων -> οδός Βόλου – Φαρσάλων δεξιά προς Φάρσαλα -> Φάρσαλα, οδός Βόλου -> οδός Θέτιδος δεξιά -> οδός Λαρίσης αριστερά -> Τερματισμός Πλατεία Δημαρχείου – Άγαλμα Αχιλλέα.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων . Εμφιαλωμένο νερό διετίθετο στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους πέντε σταθμούς και στον τερματισμό.

Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια και αναμνηστικά.

Στον αγώνα συμμετείχαν 30 Φαρσαλινοί αθλητές και αθλήτριες. Επίσης συμμετείχε και τερμάτισε 81χρονος αθλητής από τα Τρίκαλα.

Φέτος παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα και η Ουκρανική αποστολή της Κίλιας που φιλοξενείται από τον Δήμο Φαρσάλων, της οποίας μέλη της έτρεξαν στον αγώνα.

Οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες της γενικής κατάταξης και των επί μέρους ηλικιακών κατηγοριών έγιναν στις 12:40 το μεσημέρι στη πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα) από το Δήμαρχο Φαρσάλων Καραχάλιο Άρη, τον πρόεδρο ΔΣ κ. Νικολάου, την κα. Κοσένκο Ναταλία Επιτετραμένη πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, την δήμαρχο της Κίλιας κα. Τετιάνα Μποιτσένκο, τον Πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου Κίλιας κ. τον κ. Μποιτσένκο Πάβλο, τον κ. Γεράσιμος Μπουγάς Γ.Γ. Ελληνοουκρανικού επιμελητηρίου, τον εκπρόσωπο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Γούλα Νίκο και ΣΜΝΛ Γούλα Απόστολο, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Δερλό Κωνσταντίνο, την πρόεδρο ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ κα Παναγιωτοπούλου και την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων κα. Παύλου, τους Αντιδημάρχους Μπαμπανίκα, Τριανταφύλλου, Χολέβα, τους δημοτικούς συμβούλους κα.Μπένου, Ταστεμίρλογλου και Βασιλείου.

Nικητές ήταν οι εξής αθλητές:

1. Κοσμάς Κωνσταντινίδης 1:21:28
2. Φάνης Κάτσαικας 1:21:44
3. Χρήστος Καραζήσης 1:22:37

Την ίδια μέρα παράλληλα με τον «5ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΘΛΟ» ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, διοργανώθηκαν:

Α) Ο Αγώνας δρόμου 5,2 χλμ. ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ΄ αυτόν 150 δρομείς .Η εκκίνηση έγινε  από το Πάρκο Απιδανού και η απόσταση του αγώνα ήταν 5.200 μέτρα. Αυτός ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους του συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά.

Β) Ο  «5ος Παιδικός – Εφηβικός ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ»,  ο οποίος επίσης σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ΄ αυτόν 590 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών από σχολεία του Δήμου Φαρσάλων και άλλων Δήμων. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των Δ/ντών και εκπαιδευτικών των Σχολείων του Δήμου Φαρσάλων (που ανέλαβαν την ενημέρωση των μαθητών και την συγκέντρωση των δηλώσεων), τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή  ευχαριστεί θερμά. Η εκκίνηση έγινε από το Πάρκο Απιδανού και η απόσταση του αγώνα ήταν 1.000 μέτρα. Αυτός ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους του συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά. Το σχολείο με την πολυπληθέστερη συμμετοχή ήταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων.

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των 100 εθελοντών (πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Φαρσάλων) που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του ημιμαραθώνιου και των άλλων αγώνων και χωρίς τη συμμετοχή τους θα ήταν αδύνατη η οργάνωσή τους.

Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, των γιατρών (Λιούπη Κ. – Κώσταντέλου Ελ. και Κριαρά Μαριαλ.), των Προσκόπων και των προέδρων των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων, τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Αχίλλειου Άθλου αποτελούνταν από τους : Δερλό Κων/νο – Πρόεδρο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Φαρσάλων, Παύλου Βάια – Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων και Γούλα Νικόλαο – Πρόεδρο ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα η πόλη των Φαρσάλων ήταν το κέντρο του λαικού μαζικού αθλητισμού, με τη διοργάνωση για 5η χρονιά του Αχίλλειου Άθλου – Ημιμαραθώνιος δρόμος και των παράλληλων αγώνων 5 χλμ και 1000 μέτρων για παιδιά. Η διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά ήταν άψογη και ο αγώνας ήταν γιορτή για την πόλη. Είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται αθλητικές δράσεις όπως ο Αχίλλειος Άθλος, αφού δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να αθληθεί και να γνωρίσει τις χαρές του αθλητισμού. Ο αγώνας είναι θεσμός, και το απέδειξαν για ακόμη μια χρονιά οι πολλές συμμετοχές σε ημιμαραθώνιο και παιδικό αγώνα, ενώ και ο αγώνας των 5 χλμ που γίνεται για δεύτερη φορά.

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος συμμετείχε με εντυπωσιακό αριθμό αθλητών 108, ενώ για 5η χρονιά κατέκτησε την κατηγορία πολυπληθέστερου συλλόγου.  Νιώθουμε δικαίωση για το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια περίπου τολμήσαμε να δημιουργήσουμε τον Αχίλλειο στα Φάρσαλα ο οποίος συνεχώς ολοένα και μεγαλώνει.»

Επίσης το γυμναστήριο Alterlife στα Φάρσαλα πρόσφερε 2 εργομετρικά στους 2 πρώτους νικητές άνδρα και γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο