Έτοιμος για ένα ακόμα νταμπλ ο Φάρα

Σήμερα Τετάρτη ρίχνεται στον προκριματικό των 5.000μ. με σκοπό τη νίκη και σε αυτό το αγώνισμα

Share

Με στόχο τη νίκη και στα 5.000μ. αγωνίζεται σημερα ο Μο Φάρα στον προκριματικό των 5.000μ. Αν τα καταφέρει θα είναι ένα πραγματικά απίθανο επίτευγμα αφού θα σημειώσει νταμπλ νικών στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε πριν λίγες μέρες επικράτησε, με επιβλητικό μάλιστα τρόπο, και στα 10.000μ. 

Σε περίπτωση σημειώσει το περιβόητο “νταμπλ” αυτό θα είναι το τρίτο του σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα μετά το 2013 στη Μόσχα και το 2015 στο Πεκίνο. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια με τον “Μο” είναι ότι έχει πετύχει ακόμα δύο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο το 2012 μπροστά στους συμπατριώτες του και στο ίδιο στάδιο, αλλά και στο Ρίο το 2016. Λιγότερα σημαντικά, πλην όμως όχι αμελητέα, είναι και τα δύο νταμπλ σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αφού το 2010 στη Βαρκελώνη και το 2014 στη Ζυρίχη είχε κερδίσει τα 5.000 και τα 10.000μ.

Σε αυτά αθροίστε και το χρυσό στα 5.000μ. και τα 10.000μ. από το στο Παγκόσμιο του Νταεγού που ανεβάζουν τη συνολική συγκομιδή του Βρετανού  στα 6 χρυσά έως τώρα στην ιστορία της διοργάνωσης. Έτσι, έχει ξεπεράσει τόσο τον Κενενίσα Μπεκέλε που έχει συνολικά πέντε όσο και τον Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ που έχει 4 όλα στα 10.000μ.

Φυσικά, ο ίδιος ο Μο θέλει όσο τίποτα να κλείσει τη στιβική του καριέρα (έχει δηλώσει ότι πιθανότατα αυτή θα είναι η τελευταία του συμμετοχή εντός στίβου) με ένα ακόμα διπλό θρίαμβο και μάλιστα σε ένα κοινό που τον λατρεύει.

Kανείς, ωστόσο, δεν πιστεύει πως θα του… χαριστεί το χρυσό στα 5.000μ. Άλλωστε, ο Βρετανός έχει την 4η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 13:00.70 με τους Αιθίοπες Μουκτάρ Εντρίς και Σόλομον Μπαρέγκα (ο οποίος είναι μόλις 17 ετών!) να αγωνίζονται στο Λονδίνο και να έχουν καλύτερες από αυτόν φετινές επιδόσεις. Άλλες σημαντικές συμμετοχές που θα μπορούσαν να στερήσουν το χρυσό από τον Φάρα είναι οι Αιθίοπες Γιομίφ Κεγιέλτσα και Γκεμπριβέτ (ο αθλητής με το καλύτερο ατομικό ρεκόρ από τους συμμετέχοντες που όμως δεν έχει αγωνιστεί στην απόσταση φέτος), ο Ροπ από το Μπαχρέιν αλλά και οι Κενυάτες Μέντζο και Ρούτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο