Οι δρομείς τίμησαν τον Στέλιο Κυριακίδη στα 29α Κυριακίδεια

Πάνω από 150 δρομείς στον Πύργο Κορινθίας

Share

Με τη συμμετοχή πάνω από 150 αθλητών σε όλες τις αποστάσεις (7,5χλμ., 2 χλμ., 1 χλμ. & 200 μ.) πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 7 Μαΐου τα 29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας. Οι δρομείς συγκεντρώθηκαν στο κοιμητήριο της περιοχής όπου βρίσκεται ο τάφρος του μεγάλου μας μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη για να το τιμήσουν.
Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

«Τιμήθηκε για μια ακόμη φορά η μνήμη του κορυφαίου Έλληνα  Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη στον Πύργο Κορινθίας.
Ο φετινός αγώνας συνέπεσε  με τα 30 χρονιά από τον θάνατο του το 1987.

Οι αγώνες ανωμάλου δρόμου προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για 29η χρονιά από το Δήμο Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πύργου Κορινθίας και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής.
Των αγώνων δρόμου προηγήθηκε συγκέντρωση των δρομέων στο κοιμητήριο όπου βρίσκεται ο τάφος του Στέλιου Κυριακίδη.
Μετά από σύντομες ομιλίες που εξήραν την μεγάλη αθλητική προσωπικότητα του Στέλιου Κυριακίδη η εκδήλωση στο κοιμητήριο ολοκληρώθηκε με τους παρόντες να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο αναφωνώντας στο τέλος ότι ο Στέλιος Κυριακίδης είναι «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Οι συμμετοχές στα 200 μέτρα και 1 χιλιόμετρο για παιδιά, τα 2 χιλιόμετρα για έφηβους και τα 7.5 χιλιόμετρα για ενήλικους, ξεπέρασαν τους 150 δρομείς και προέρχονταν από το Σύλλογο Δρομέων Απόλλων Δυτικής Αττικής, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον αθλητικό Σύλλογο Τελμησσός, το Σωματείο Δρομέων Πάφου «Στέλιος Κυριακίδης» καθώς επίσης και πολλούς δρομείς από την κοινότητα του Πύργου Κορινθίας και των γύρω κοινοτήτων.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και παράλληλα συγκινητική η παρουσία και συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών στους αγώνες. Η εκκίνηση του κυρίως αγώνα δόθηκε στις 10:30 το πρωινό με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού η οποία φέρει το όνομα του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη όπου και υπάρχει ειδική μαρμάρινη πλάκα.

Στους άνδρες τερμάτισε πρώτος ο Μιχάλης Καλομοίρης πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 28:35. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μιχάλης είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αγώνισμα του Μαραθώνιου δρόμου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Μαρία Φιλιπακοπούλου.
Όλοι οι δρομείς που τερμάτισαν τιμήθηκαν με αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών οι οποίες έγιναν στην πλατεία του χωριού στην παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής καθώς επίσης και αξιωματούχων τόσο του αθλητισμού όσο και της πολιτικής του νομού και τις περιφέρειας.
Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους το θαυμάσιο χορευτικό συγκρότημα «Χοράνθη» του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κοινότητα του Πύργου Κορινθίας για την όμορφη αλλά και συνάμα καλά οργανωμένη εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του «ΑΘΑΝΑΤΟΥ» Στέλιου Κυριακίδη που με το παράδειγμά του έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1132:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17oς Γύρος Νέας Σμύρνης
Τα αποτελέσματα του αγώνα
9th Tinos Running Experience Avance 2024: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Run Greece 2024 - Τρίκαλα: Οδηγίες
Το πρόγραμμα και οι τεχνικές οδηγίες των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο