Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας “Τραχίνα” κοντά στους άστεγους

Στηρίζει για μία ακόμα χρονιά την εθελοντική δράση “Άστεγος για μία δράση”

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδος “Τραχίνα” μαζί με τους Συλλόγους “Αλόπη” και “Οι άστεγοι” στηρίζει για 4η χρονιά την εθελοντική δράση “Άστεγος για μία μέρα” η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πάρκου από την Παρασκευή 23/12/2016, στις 06:00 το πρωί για 24 ώρες. Η συγκεκριμένη δράση έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Ήταν πριν τρία χρόνια, σχεδόν, όταν μεσούσης της κρίσης, τρεις φίλοι αποφάσισαν να γίνουν για μια μέρα «άστεγοι», έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να προσφέρουν σε όσους είχαν ανάγκη στήριξης.
Ο Θανάσης Θεοδώρου, ο Χρήστος Σολόπουλος και ο Τάσος Βούλγαρης, με τη στήριξη του διαδραστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη» και του Συλλόγου δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» στη συνέχεια, έγιναν «άστεγοι» για μια μέρα, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα, ενισχύοντας ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες για την περίοδο των εορτών , όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Νοσοκομεία κλπ.
Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια, όχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Για το λόγο αυτό, και φέτος για τέταρτη χρονιά την ίδια ημερομηνία , στις 23/12, θα μείνουν 24 ώρες στην Πλατεία Πάρκου συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, κουβέρτες κλπ, προσφέροντας έστω μια μικρή αλλά τόσο πολύτιμη ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας, να αγκαλιάσουν με την ίδια ζεστασιά που αγκάλιασαν και τα προηγούμενα χρόνια αυτή την εθελοντική την προσπάθεια, αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας.” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει!
Δείτε περισσότερα από τη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης
Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας αποχαιρετά τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου
84χρονος "πρωτάρης" τερμάτισε στο RUN Greece Ηρακλείου
Ο 84χρονος Βασίλης Στεφανής έτρεξε και τερμάτισε στα 5χλμ. του RUN Greece στο Ηράκλειο
Back to Top