Ένας εντυπωσιακός Olympus Marathon

Πρωταγωνιστές από τον Όλυμπο και τον 13ο Olympus Marathon

Share

Ο 13ος Μαραθώνιος του Ολύμπου, Olympus Marathon, ανήκει πλέον στο παρελθόν αφού πραγματοποιήθηκε όπως και κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Και φέτος ήταν ένας αγώνας με ξεχωριστή λάμψη, εκατοντάδες συμμετοχές ενώ ξεχώρισε για το πολύ υψηλό του επίπεδο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν χωρίς αμφιβολία ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος έφτασε στην τρίτη του νίκη στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μάλιστα με την καλύτερη του, προσωπική επίδοση, 4:37:21.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά μπαίνοντας πρώτος στο μονοπάτι του Αγ. Κωνσταντίνου αφήνοντας τον μεγάλο του αντίπαλο και κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής, Τζέσπερ Ερνάντεζ να ακολουθεί κατά πόδας. Στη συνέχεια, ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τις φοβερές ικανότητές του στα ανηφορικά κομμάτια, μπήκε μπροστά οδηγώντας τον αγώνα αυξάνοντας σημαντικά τη διαφορά, η οποία στο οροπέδιο των Μουσών έφτασε τα 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Ο Θεοδωρακάκος σε αυτό το κομμάτι, τρέχοντας αρκετά έξυπνα, διατήρησε μεν έναν γρήγορο ρυθμό όμως κράτησε δυνάμεις για τη συνέχεια και την κατηφόρα που είναι και το δυνατό του σημείο. Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής φτάνοντας στα Πριόνια είχε μειώσει τη διαφορά μόλις σε 1:30, ενώ λίγο μετά έφτασε και προσπέρασε τον Ερνάντεζ για να ολοκληρώσει την κατάβαση από την κορυφή σε μόλις 2 ώρες!

Έτσι τερμάτισε σε 4:37:21 φτάνοντας στην 3η νίκη της καριέρας του στον Όλυμπο με τον Ερνάντεζ να ακολουθεί σε 4:40:36. Στην τρίτη θέση πάνω από τις 5 ώρες, σε 5:03:04 ακολούθησε ο Χάρης Καλαμπούκας της Odlo – La Sportiva με νέο προσωπικό ρεκόρ, ένας δρομέας που κάθε χρόνο εμφανίζεται και καλύτερος.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Αυστριακός αθλητής της Salomon Φίλιπ Μπρούγκερ σε 5:05:58, 5ος ήταν ο Γιάτσεκ Μπόγκοτς σε 5:07:55 και 6ος ο Δημήτρης Σελέτης σε 5:14:00, αθλητές της Kasimis Training.

Όσον αφορά τις γυναίκες, είχαμε με διαφορά τον καλύτερο αγώνα όλων των εποχών. Η παρουσία της Στίβι Κρέμερ της Salomon είχε ανεβάσει τις προσδοκίες ούτως ή άλλως με τη μικρόσωμη Αμερικανίδα να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά και να δικαιώνει τους διοργανωτές. Η Κρέμερ ακολούθησε γρήγορο ρυθμό από την αρχή και έφτασε στη νίκη συντρίβοντας το ρεκόρ διαδρομής με 5:21:36 και την 9η (!) θέση στο σύνολο.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση όμως πραγματοποίηση και η Γλυκερία Τζιατζιά και μάλιστα στην 1η της απόπειρα στο βουνό των θεών. Η Τρικαλινή δρομέας της Salomon Hellas έμεινε κοντά στην Κρέμερ σε όλη την κούρσα και τερμάτισε έξι σχεδόν λεπτά πίσω της σε 5:27:44, στη 13η θέση του συνόλου, δύο λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το ρεκόρ διαδρομής της Κορίν Φαβρ (5:29:57) που πλέον… έμεινε στην ιστορία. Τρίτη γυναίκα ήταν η Δήμητρα Μπίκα του myathlete σε 6:02:16 στην 39η θέση του συνόλου.

Οι τερματισμοί έφτασαν τους 584 με 540 άνδρες και 44 γυναίκες να “κατακτούν” τον Όλυμπο και να τερματίζουν περιχαρείς στο Λιτόχωρο. Mάλιστα 7 από αυτούς, ο Νίκος Καλοφύρης, ο Προκόπης Αρκουδής, ο Ζαφείρης Καγιόπουλος, ο Γιώργος Αλερτάς, ο Γιώργος Μελανοφρύδης, ο Παναγιώτης Κοτίδης και η Ιρένα Μαλιμπόρσκα έτρεξαν για 13η φορά τον αγώνα.

Στην ομαδική βαθμολογία η ομάδα της Salomon Hellas βρέθηκε στην 1η θέση με την Kasimis Training στο 2ο σκαλί του βάθρου και την Odlo – La Sportiva στο τρίτο.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η αγωνιστική δράση άνοιξε το Σάββατο με τον αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια και 366 δρομείς να λαμβάνουν μέρος με τον Αθανάσιο Τσιώτα και την Αθανασία Τσουμελέκα να κατακτούν την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Olympus Marathon και εδώ τα αποτελέσματα από τα Ολύμπια Μονοπάτια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο