Tα Holisterun συνεχίζονται

Ένα γράμμα από έναν δρομέα που έζησε την εμπειρία των Holisterun

Share

Τα Holisterun στη Δράμα συνεχίζονται με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Διαβάστε το γράμμα ενός δρομέα που έζησε την εμπειρία του πιο πρόσφατου Holisterun:

“Έχετε ξαναδεί δρομείς να συναντούν τον «Τοίχο» ενώ τρέχουν και να χαμογελούν;  

Στο 25ο Holisterun στη Δράμα, όπως κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 21:00 μ.μ. γέμισαν οι δρόμοι από χαρούμενους δρομείς οι οποίοι συνάντησαν τον «Τοίχο» 15 φορές! Ναι, 15 φορές!

Συνάντησαν 15 φορές, όχι τον ανεπιθύμητο «Τοίχο» των Μαραθωνοδρόμων, που φέρνει μια ανεπάντεχη και ξαφνική εξάντληση μετά το 32-35ο  χιλιόμετρο, αλλά τους «Τοίχους της Καλοσύνης»  στην πόλη της Δράμας. Σ’ αυτούς οι πολίτες μπορούν να κρεμάσουν φαγητά, μαγειρεμένα ή όχι, ρούχα, και ότι άλλο μπορεί να έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποί μας!  Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί! Υπάρχουν συνολικά 35 «Τοίχοι Καλοσύνης» με τις κρεμάστρες τους,  αλλά τα 10 χλμ δεν μας έφτασαν να συναντήσουμε και τους υπόλοιπους!

Η «Καλοσύνη» και οι δρομείς συναντήθηκαν λοιπόν στην πλατεία και τους δρόμους της Δράμας. Όλοι, πεζοπόροι, δρομείς και ποδηλάτες κατέφθαναν κρατώντας στα χέρια τους σακούλες με τρόφιμα για να κρεμαστούν τις επόμενες μέρες στους «Τοίχους της Καλοσύνης». Η ατμόσφαιρα ήταν ομολογουμένως ξεχωριστή! Η πλατεία γεμάτη κόσμο από νωρίς και διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί από την ΕΔΕΟ – Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα, και τους Bloco Da GréciaFASARIOSO έδωσαν χρώμα και παλμό στο 25ο HolisteRun.

Οι δρομείς πέρασαν από 15 διαφορετικούς «Τοίχους» στους οποίους. Πρόσχαροι νεαροί εθελοντές, φορούσαν ένα βραχιόλι ως πιστοποίηση διέλευσης στους δρομείς ! Η διαδρομή μοναδική! Το πέρασμα μέσα από παιδικές χαρές, μέσα από το Δημοτικό στάδιο και μερικά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης έδινε διάθεση στους δρομείς να τρέχουν ζωηρότερα. 

Κανένας οδηγός δε κορνάρει πια όταν περνούν οι δρομείς του Holisterun! Πόσο μάλλον σε μια διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό! Πλέον οι Δραμινοί, οδηγοί και κάτοικοι ξέρουν! Το ωραιότερο είναι ότι ξέρουν και τα παιδιά Ορισμένοι δρομείς που έτρεχαν μόνοι σαν προπόνηση, άλλαξαν φορά και ακολούθησαν το ρεύμα των δρομέων!

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, κανένας δε νοιάζεται για το ποιος είναι ο νικητής! Νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν! Στο Holisterun δεν τρέχουμε για τη θέση ή το Έπαθλο! Τρέχουμε για την υγεία μας! Σωματική, πνευματική και ψυχική!

Η άφιξη στην πλατεία συνοδεύτηκε από τις μουσικές των κρουστών που έπαιζαν αδιάκοπα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε. Η παράδοση των 15 βραχιολιών συνοδεύτηκε από ένα δώρο έκπληξη, μια κατασκευή ενός ιδιαίτερου χειροποίητου βραχιολιού στο οποίο αναγραφόταν οι λέξεις “Wall of Kindness”.

Η «Καλοσύνη» των εθελοντριών δεν σταμάτησε εκεί και τους δρομείς υποδέχτηκε ένας ανεπανάληπτος ανεφοδιασμός σε ενέργεια από σπιτικές πίτες, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες και πολλά άλλα!

Η χαρά ήταν διάχυτη στα πρόσωπα διοργανωτών και συμμετεχόντων!

Μετά από 2 χρόνια το HolisteRun έγινε θεσμός και ο κοινωνικός του χαρακτήρας διανθίζεται!

Μόνο συγχαρητήρια και έπαινοι αξίζουν στους εμπνευστές της διοργάνωσης.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε όλα τα επόμενα HolisteRun και φυσικά επιτυχία στους εμπνευστές των Τοίχων της Καλοσύνης, όχι μόνο στη Δράμα αλλά σε όλη την Ελλάδα!

Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη ύπαρξής τους αλλά μάλλον είναι ουτοπικό να το ζητά κανείς αυτό στις σημερινές κοινωνίες των ανθρώπων.”

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HolisteRun και τις επόμενες διοργανώσεις του στο www.holisterun.com και σχετικά με τους «Τοίχους της Καλοσύνης της Δράμας» στο https://www.facebook.com/Ο-τοίχος-της-καλοσύνης-Δράμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο