Κορυφαίοι Έλληνες δρομείς στον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Λίγες μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα στον Μαραθώνα

Share

Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο Αυθεντικός Κλασικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα και τα παράλληλα αγωνίσματα της μαραθώνιας σκυταλοδρομίας, των 3χλμ. και του 1χλμ. για παιδιά. Ήδη περισσότεροι από 1.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκονται και πολύ σημαντικοί Έλληνες δρομείς του παρόντος αλλά και του παρελθόντος.

Έτσι, στους αγώνες του προγράμματος θα λάβουν μέρος ο Κώστας Νακόπουλος, ο Δήμος Μαγγίνας, ο νεαρός Άγγελος Βασιλείου ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Έλενας Φιλάνδρα, της Αναστασίας Μαρινάκου αλλά και της ταλαντούχας Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου.

Το παρών όμως θα δώσουν και δύο σπουδαίες δρομείς, η Μαρία Πρωτόπαππα, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 5.000μ. καθώς και η Χρυσοστομία Ιακώβου, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 10.000μ. Πρωτόπαππα και Ιακώβου είναι ίσως οι καλύτερες Ελληνίδες δρομείς αποστάσεων τα τελευταία 20 χρόνια με τις επιδόσεις τους να τρομάζουν ενώ δύσκολα θα σπάσουν από Ελληνίδες δρομείς. Συγκεκριμένα, η Μαρία Πρωτόπαππα είχε ατομικό ρεκόρ 15:04.03 στα 5.000μ. ενώ η Χρύσοστομία Ιακώβου είχε τρέξει τα 10.000μ. σε 32:18.62.

Στους αγώνες όμως του Μαραθώνα θα τρέξουν δύο ακόμα σημαντικοί δρομείς που διακρίθηκαν τις δεκαετίες ’80 και ’90, ο μαραθωνοδρόμος Χρήστος Σωτηρόπουλος και η Γεωργία Τσαφού.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο