Μεγάλο ρεκόρ στα 10.000μ. η McColgan στο Χένγκελο

Μεγάλη επίδοση και ρεκόρ από την απίθανη Σκωτσέζα

Share

5η επίδοση όλων των εποχών από την Eilish McColgan

Τα τελευταία χρόνια δεν έχει σταματήσει να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο!

Η Eilish McColgan το ξανάκανε και το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου στο μίτινγκ που είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Ολλανδέζα Ολυμπιονίκη, Fanny Blankers Koen στο Χένγκελο και ανήκει στη σειρά World Athletics Continental Tour Gold.

Η 31χρονη Σκωτσέζα ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 10.000μ. με 30:19.02 που αποτελεί τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από το 30:01 της Paula Radcliffe, αλλά και την 5η όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Η Eilish είχε και πρόσφατα τρέξει την απόσταση στον ίδιο χρόνο ήταν όμως σε αγώνα που διεξήχθη στην άσφαλτο και όχι στον στίβο. Επιπλέον, η επίδοση αυτή αποτελεί και προσωπικό της ρεκόρ για 40 περίπου δευτερόλεπτα.

Δείτε το 30:19 που είχε ξανακάνει στην άσφαλτο

Μάλιστα, η ψιλόλιγνη McColgan άφησε πίσω της πολύ μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως την κάτοχο του Παγκόσμιου ρεκόρ, Letesenbet Gidey (30:44.27), την Ejgayehu Taye επίσης από την Αιθιοπία (30:44.68) αλλά και την χρυσή Ολυμπιονίκη του 2016 και πρώην κάτοχο του Παγκόσμιου ρεκόρ Almaz Ayana που για μία ακόμα φορά δεν έπεισε μένοντας 7η σε 30:48.48.

Αγώνας πρόκρισης για τους Αιθίοπες

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε πως ο αγώνας, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη σε ολλανδικό έδαφος, και φέτος αποτέλεσε βασικό κριτήριο επιλογής για την εθνική ομάδα της Αιθιοπίας για τις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει πως οι αθλήτριες της αφρικανικής χώρας είχαν τη νίκη στο μυαλό τους με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άλλη τακτική.

Σε κάθε περίπτωση, οι κακές καιρικές συνθήκες – κρύο και βροχή – δεν ευνοούσαν ιδιαίτερα, γεγονός που αναδεικνύει την επίδοση της McColgan ακόμα περισσότερο. Συνολικά πάντως οκτώ αθλήτριες τερμάτισαν κάτω από τα 31 λεπτά!

Ο Barega στους άνδρες

Τέλος, την Κυριακή έγινε ο αγώνας των ανδρών όπου ο Selemon Barega κέρδισε ουσιαστικά στο νήμα τον συμπατριώτη του Tadese Worku με 26:44.73, ενώ ακολούθησαν ο Berihu Aregawi και ο Yomif Kejelcha.

Και αυτός ο αγώνας ήταν κριτήριο για την εθνική ομάδα της Αιθιοπίας στους άνδρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο