“Βασιλιάς” στο Ραμπάτ o El Bakkali – Δείτε τι έγινε στο Diamond League

Πολύ καλές επιδόσεις στις αποστάσεις στο Μαρόκο

Share

Το Στάδιο Stade Prince Moulay Abdellah στο Ραμπάτ φιλοξένησε το 4ο Diamond League της φετινής σειράς των αγώνων Wanda Diamond League όπου σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις για την εποχή.

Βασιλιάς ο El Bakkali

O Soufiane El Bakkali ήταν το πρόσωπο των αγώνων, τουλάχιστον για τους διοργανωτές, καθώς ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας.

Ο Μαροκινός βέβαια δεν πήρε μόνο τη νίκη στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, αλλά σημείωσε και την καλύτερη επίδοση για φέτος με 7:58.28 μετά από μία εντυπωσιακή κούρσα και μάχη μέχρι τέλους με τον Αιθίοπα Lamecha Girma.

Γρήγορα 1500άρια

Εντυπωσιακή ήταν και η Hirut Meshesha από την Αιθιοπία που επικράτησε στα 1.500μ. με 3:57.30 που είναι τόσο προσωπικό της ρεκόρ, όσο και η καλύτερη επίδοση για φέτος.

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Βρετανός Jake Wightman έκανε μία πολύ καλοζυγισμένη κούρσα και επικράτησε με 3:32.62 μπροστά από τον συμπατριώτη του Jake Heyward που τερμάτισε σε 3:33.54.

Τραυματίστηκε ο Warholm

Η μεγάλη ατραξιόν αναμενόταν να είναι ο Νορβηγός Karsten Warholm στα 400μ. με εμπόδια αφού αυτή θα ήταν η πρώτη του κούρσα για φέτος. Ωστόσο, λίγα μέτρα μετά το πρώτο εμπόδιο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν σταμάτησε τραυματισμένος πιάνοντας το μηρό του. Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο 21χρονος Βραζιλιάνος Dos Santos σε 47.31.

Την έκπληξη ο μικρός

Ο μικρός Emmanuel Wanyonyi (δείτε εδώ την ιστορία του) ήταν ο μεγάλος νικητής στα 800μ. των ανδρών. Ο 17χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Κ20 τερμάτισε πρώτος σε 1:45.47.

Ξανά νίκη ο Τεντόγλου – Τα κορίτσια στο επί κοντώ

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε μία ακόμα πρωτιά κερδίζοντας στον αγώνα του μήκους με άλμα στα 8.27μ., ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν τρίτη στο άλμα επί κοντώ με 4.55μ. και η Νικόλ Κυριακοπούλου 7η στο ίδιο αγώνισμα με 4.30μ..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
O ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος στον Μαραθώνιο Ρόδου
Οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των μελών του στη Ρόδο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο