Έρχεται το running event της adidas «Run For the Oceans»

Η παγκόσμια πρωτοβουλία που συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό

Share
adidas Run for the oceans

Το running event της adidas «Run For the Oceans» επιστρέφει για 6η φορά συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό. Ακολουθεί η ενημέρωση από τη διοργάνωση:

«Run For the Oceans» – Ανακοίνωση

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου πλησιάζει, η adidas και ο μακροχρόνιος συνεργάτης της, Parley for the Oceans, ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, προτρέπουν για ακόμη μια φορά την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μετατρέψει τη δραστηριότητα σε δράση και και να τρέξει για την προστασία των ωκεανών στο φετινό Run For The Oceans.

Φέτος, για πρώτη φορά έχουν ενταχθεί στην πρόκληση νέες δραστηριότητες, καθιστώντας το Run For The Oceans πιο inclusive από ποτέ. Άνθρωποι από όλα τα μέρη της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, καλούνται να βγουν στους δρόμους και να ενωθούν για να βοηθήσουν στην προστασία των ωκεανών από την πλαστική ρύπανση. Χρειαζόμαστε δράση από όλους, παντού, για να δημιουργήσουμε αληθινή αλλαγή. Μόνο ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.

Από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, το “Run For The Oceans” επιστρέφει για έκτη χρονιά, με τη φιλοδοξία να κινητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά να βοηθήσει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων. Το πλαστικό, είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους πιο πολύ από ποτέ, καθώς βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια, μέχρι το 2050.

adidas Run for the oceans - Γκελαούζος - Μαρινάκου
Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Μαρινάκου.

Με επίκεντρο την προστασία του πλανήτη

Από το 2017, η adidas και η Parley έχουν ενώσει πάνω από 8,2 εκατομμύρια δρομείς παγκοσμίως, τρέχοντας συνολικά περισσότερα από 81,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μέσω της πρωτοβουλίας “Run For The Oceans”. Ακόμη, από την αρχή της συνεργασίας το 2015, η adidas έχει φτιάξει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια με Parley Ocean Plastic (υλικό αποτελούμενο από πλαστικά απόβλητα που αναχαιτίζονται από παραλίες και παράκτιες κοινότητες) και σχεδόν 18 εκατομμύρια ζευγάρια μόνο το 2021, εμποδίζοντάς τα από τη μόλυνση των ωκεανών.

Δες πώς μπορείς να συμμετέχεις

Καθ’όλη τη διάρκεια του “Run For The Oceans”, για κάθε 10 λεπτά προπόνησης, μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, βάδισμα ή διαδρομές με αναπηρικό αμαξίδιο, που καταγράφονται από τους συμμετέχοντες μέσω της εφαρμογής adidas Running app, η adidas θα συλλέγει το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές.

adidas Run for the oceans - Βλάχος
Πάνος Βλάχος.

Στο πλάι της adidas

Η adidas έχει συνοδοιπόρους τους πολύτιμους συνεργάτες της στο ταξίδι για ένα αύριο χωρίς πλαστικό, έτσι οι Άκης Πετρετζίκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Πλυτάς, Κλέλια Ανδριολάτου, Λίλα Μπακλέση, Γιώργος Λέντζας, Κώστας Σπαθής, Xenia Ghali, Λυδία Παπαϊωάννου, Σπύρος Γιαννιώτης, Γεωργία Καλτσή, Πάνος Ευταξίας, Ζωή Πρεάρη, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Αναστασία Μαρινακου και Ελισάβετ Πεσιρίδου, και φυσικά οι adidas Runners Athens, ενώνουν τις φωνές τους για να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της πλαστικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια του “Run For The Oceans”, θα πραγματοποιούνται running sessions από τους adidas Runners Athens. Βρείτε τo αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η δράση “Run For The Oceans”, θα κορυφωθεί με ένα μοναδικό running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο,που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στις 18:00.

Το ταξίδι της adidas προς ένα αύριο απαλλαγμένο από την πλαστική ρύπανση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς νωρίτερα το Μάιο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της σημαντικής πρωτοβουλίας της εταιρίας με τίτλο END PLASTIC WASTE”. Ακόμα, μαζί με τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η adidas θα μοιράζεται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος των πλαστικών. Η διαδρομή δε θα είναι εύκολη, είναι όμως σημαντικό να προσπαθήσουμε ενωμένοι, ώστε να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή!

@adidasrunning
@adidasRuntastic

#endplasticwaste
#RunForTheOceans#adidasgr

adidas Run for the oceans - Γιαννιώτης
Σπύρος Γιαννιώτης.
adidas Run for the oceans - Πρεντετζίκης
Άκης Πετρετζίκης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ο Acheloos Run 2024: Κάλεσμα εθελοντών
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Ειρηνοδρομία 2024: Όλα έτοιμα για την 41η διοργάνωση!
Όλα έτοιμα για την 41η Ειρηνοδρομία και τα Παναγούλεια του Δήμου Αγίου Δημητρίου
41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας - Κλείσιμο εγγραφών
Έκλεισαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και τα 10χλμ., λίγες θέσεις στα 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο