6χρονος τερμάτισε Μαραθώνιο με την οικογένειά του – Η αντίδραση της δρομικής κοινότητας

Μία ιστορία που θέλει αρκετή κουβέντα

Share

Μία μεγάλη συζήτηση στον παγκόσμιο δρομικό χώρο έχει ανοίξει η συμμετοχή (και ο τερματισμός) ενός 6χρονου παιδιού σε αγώνα Μαραθωνίου στις ΗΠΑ.

Το αγόρι συμμετείχε μαζί με τους γονείς του και τα 5 αδέρφια του στον αγώνα Flying Pig Marathon στο Σινσινάτι των ΗΠΑ και τελικά μετά από 8 ώρες και 35 λεπτά πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μαζί με όλη την οικογένειά του.

Οι γονείς του μέσα από τη σελίδα τους στο Instagram παρουσιάζονται ως φυσιολάτρεις ενώ διατείνονται πως η οικογένειά τους είναι η πρώτη που διέσχισε τα Απαλάχια όρη – ενώ τώρα πως τερμάτισε έναν Μαραθώνιο.

Ωστόσο, αρκετές είναι οι αντιδράσεις από δρομείς, και όχι μόνο, για το γεγονός ότι έβαλαν το 6χρονο αγόρι σε μία τέτοια δοκιμασία. Μάλιστα, όπως εμμέσως παραδέχθηκαν οι γονείς, το αγόρι σταμάτησε αρκετές φορές κλαίγοντας, ενώ του υπόσχονταν ότι θα φάει πατατάκια αν έφταναν μέχρι τον επόμενο σταθμό.

Οι γονείς προέβησαν σε ανακοίνωση μέσα από τον λογαριασμό τους, υποστηρίζοντας πως το παιδί έτρεξε στον αγώνα με τη θέλησή του. Επιπλέον, παραδέχτηκαν ότι υπήρξαν μεμονωμένες στιγμές που το παιδί έκλαψε, αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στους αγώνες της απόστασης. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι έχουν πλούσιο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μπορούν να το αποδείξουν.

Γενικά πάντως στα social media έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για το αν θα έπρεπε να συμμετέχει ένα παιδί σε μία τέτοια απόσταση, καθώς και για το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται αυτές τις περιπτώσεις οι εκάστοτε διοργανώσεις.

Το θέμα βέβαια έχει μεγάλες προεκτάσεις, πέρα από το δρομικό χώρο, καθώς τίθεται και το ζήτημα “τι μπορούν να επιβάλουν οι γονείς στα παιδιά τους για μερικά like”…

Αν είστε γονείς καλό είναι να διαβάσετε το άρθρο του καρδιολόγου, Αλέξανδρου Μαυρικάκη για τα παιδιά και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο