Τρέξε στα νησιά

Συνδύασε 14 αγώνες με δρομικές θαλασσινές αποδράσεις

Share

Ο καιρός είναι ιδανικός και μας ανεβάζει τη διάθεση, ενώ οι απαγορεύσεις λόγω κορονωιού που είχαμε στους αγώνες δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν αρθεί.

Τι καλύτερο να το γιορτάσεις τρέχοντας σε έναν ξεχωριστό αγώνα, σε ένα όμορφο μέρος;

Η συμβουλή, λοιπόν, για το καλοκαίρι είναι μία: Τρέξε στα νησιά!

Είτε είσαι νέος δρομέας και ζητάς τον πρώτο σου αγωνιστικό στόχο, είτε είσαι προχωρημένος και διψάς να ξαναπεράσεις τη γραμμή ενός τερματισμού, η συμμετοχή σ’ έναν αγώνα σε νησί σου χαρίζει πολλαπλά οφέλη.

Οι ωραίες διαδρομές, το να τρέχεις με φόντο τη θάλασσα και η δυνατότητα να συνδυάσεις τον αγώνα σου με μίνι διακοπές είναι μόνο μερικά από αυτά που θα σε κάνουν να το σκεφτείς σοβαρά.

Αν θέλεις να τρέξεις και εσύ στα νησιά δες τις προτάσεις μας για το καλοκαίρι που έρχεται:

Kea Run 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Μαΐου
Και δρομική απόδραση και πολύ κοντά στην Αθήνα. Το νησί της Κέας είναι ιδανικό για όλους, ακόμα και αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 & 5 χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό στο λιμάνι της Κορησσίας. Η διεξαγωγή και αγώνα 600μ. για παιδιά θα χαροποιήσει τους δρομείς-γονείς.

12ος Γύρος πόλης Ρεθύμνου

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαΐου
Για τους δρομείς που αγαπούν τη διαδικασία να πάρουν ένα πλοίο για ένα μεγάλο νησί, όπως η Κρήτη, η πόλη του Ρεθύμνου τους χαρίζει τις διαδρομές της. Οι ενήλικες μπορούν να επιλέξουν μία από τις διαδρομές των 10 ή 5 χλμ., ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνας δρόμου 5χλμ. για μαθητές γυμνασίων-λυκείων, αγώνας 1.000μ. για μαθητές δημοτικού, και αγώνας 1.000μ. για ΑΜΕΑ.

10ος Πράσινος Λευκάδιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 21 Μαΐου
Η επετειακή έκδοση του γνωστού αγώνα για τους λάτρεις των νησιών του Ιονίου.
Οι δρομείς παίρνουν εκκίνηση από το Πάρκο Παραλίας Λευκάδας το απόγευμα του Σαββάτου με τον ήλιο που δύει να προσφέρει εικόνες που θα σε συντροφεύουν για μία ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο, αλλά και αγώνες 10 & 5χλμ.

Paros Way 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου
Αν είσαι λάτρης όχι μόνο του τρεξίματος αλλά και της κολύμβησης το Paros Way σου χαρίζει ένα διήμερο γεμάτο δράση. Μπορείς να επιλέξεις ένας από τους αγώνες τρεξίματος (21χλμ., σκυταλοδρομία 2×10,5χλμ., 5χλμ), κολύμβησης (3 & 1χλμ.) ή να συνδυάσεις και τα δύο αθλήματα συμμετέχοντας στο Aquathlon.

Finikas Run 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Μαΐου
Ταξίδι στο κέντρο των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον Φοίνικα Σύρου. Με εκκίνηση από την πλατεία της Κοινότητας οι ενήλικες δρομείς μπορούν να επιλέξουν μία από τις διαδρομές των 6 ή 3χλμ., ενώ τα παιδιά αγώνες από 100-600μ. ανάλογα με την ηλικία τους.

Lesvos Trail 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Μαΐου
Αγαπάς και τη θάλασσα και το βουνό. Τότε το νησί της Λέσβου είναι η κατάλληλη επιλογή για να τα συνδυάσεις και τα δύο. Με εκκίνηση από την Πέτρα της Λέσβου οι δρομείς θα περιηγηθούν στα μονοπάτια του Λεπέτυμνου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποστάσεις 17 & 10χλμ. για ενήλικες, αλλά και μικρότερης απόστασης για παιδιά.

Avance Tinos Running Experience 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 4 Ιουνίου
Ένας από τους αγώνες που έχουν αγαπηθεί όσο κανείς στο νησί της Τήνου που είναι γνωστό ότι μόνο για τη θάλασσά του, αλλά και το τοπίο του με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που με το που ανακοινώνεται ο αγώνας τρέχουν να κάνουν την εγγραφή τους και να κλείσουν τα εισιτήριά τους. Οι δρομείς του Ημιμαραθώνιου ξεκινούν από τον Βώλαξ και τερματίζουν στο λιμάνι της Χώρας της Τήνου, σημείο που αποτελεί εκκίνηση και τερματισμό και των υπόλοιπων διαδρομών (10χλμ., 5χλμ., παιδικό 1χλμ.).

5ος Ομήρειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 4 Ιουνίου
Είτε είσαι νέος, είτε προχωρημένος δρομέας υπάρχει μία απόσταση για σένα στη διοργάνωση. Με εκκίνηση για τον Ημιμαραθώνιο από το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου στο νοτιανατολικό άκρο του νησιού οι δρομείς τερματίζουν στην κεντρική πλατεία της Ίου. Παράλληλα θα διαξαχθούν και αγώνες 10 & 3χλμ.

2οι Αγώνες Vasiliki Lefkada Road & Mountain Race

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουνίου
Να τρέξεις βουνό ή προτιμάς το δρόμο; Το τρέξιμο ή το ποδήλατο; Η διοργάνωση στη Βασιλική Λευκάδας σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις να κάνεις ό,τι αγαπάς περισσότερο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες βουνού (23 & 9,5χλμ.), αγώνα δρόμου (3,2χλμ.), αγώνες ποδηλασίας (20 & 3,3χλμ.), δίαθλο, αλλά και αγώνες για παιδιά.

1ος Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουνίου
Αγαπάς το ορεινό τρέξιμο; Θα το σκεφτόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να ζήσεις μία trail εμπειρία σε ένα νησί; Για πρώτη φορά το Καστελλόριζο υποδέχεται τους λάτρεις του trail running, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις διαδρομές των 5 ή των 10χλμ. που κινούνται στο ξεχωριστό terrain του νησιού. Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας 1,3χλμ. για παιδιά.

Alonissos Challenge 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Ιουνίου
Μία δρομική απόδραση-περιπέτεια για τους λάτρεις των Σποράδων. Με εκκίνηση από το Πατητήρι στο λιμάνι της Αλοννήσου οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν την multi terrain εμπειρία των 20 ή των 10χλμ. Φυσικά και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία για τη δική τους διαδρομή των 2χλμ.

1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail»

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Ιουνίου
Μπορεί την Κρήτη να την περιτριγυρίζει θάλασσα, αλλά και οι ορεινές διαδρομές δεν πάνε πίσω σε ομορφιά. Κάποιες από αυτές ξεκινούν από το χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου στις παρυφές του όρους Σελένα, όπου προσφέρουν στους δρομείς τις αποστάσεις των 25 & 12χλμ. και μία παιδική διαδρομή 1.000μ.

Skyros Run 2022

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου
Μία διοργάνωση διπλή πρόκληση. Γιατί μπορείς την πρώτη μέρα να συμμετάσχεις σε έναν από τους αγώνες των 21, 10 ή 5χλμ. και την επόμενη να δοκιμάσεις το Castle Challenge 3χλμ. Διαδρομή 1.000μ. και για τους μικρούς φίλους του τρεξίματος.

4ος αγώνας «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 1 Ιουλίου
Η ονομασία του αγώνα τα λέει όλα. Γιατί μόνο με έναν τρόπο μπορείς να απολαύσεις και να γνωρίσεις καλύτερα ένα μέρος, τρέχοντας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες multi terain (10χλμ.) & δρόμου (10 & 6χλμ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάντο όπως οι Νορβηγοί (στην προπόνηση)
Τι είναι το νορβηγικό μοντέλο και η εφαρμογή του για έναν «απλό» δρομέα
Μεγάλη επίδοση ο Kejelcha στο Laredo - H Klosterhalfen στις γυναίκες
Εντυπωσιακές επιδόσεις στα 10χλμ. στην άσφαλτο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο