1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail»

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι 1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το Αθλητικό Σωματείο «Χοχλιός team», διοργανώνουν τους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος “Platanus Trail” την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου. 

Οι αγώνες της διοργάνωσης “Platanus Trail” έχουν εκκίνηση και τερματισμό το γραφικό και παραδοσιακό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς, που εκτείνεται στις παρυφές του όρους Σελένα, σύνορο των Δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου, με τη μεγάλη διαδρομή να διέρχεται και από τους δύο Δήμους. 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 3 διαδρομές: 

“Kids fun race” – 1000 μέτρα για παιδιά 

“Intro Speed Trail” – 12 χιλιόμετρα με 550 μέτρα +/- υψομετρικής διαφοράς για αρχάριους ή όσους επιθυμούν μικρότερη απόσταση με 8 χλμ. μονοπάτι (9:30 π.μ.) 

“Rocky Trail” – 25 χιλιόμετρα με 1500 μέτρα +/- για έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος με 17 χιλιόμετρα μονοπάτι (7:30 π.μ.) 

Η επιλογή του χωριού Κράσι ως έδρα της διοργάνωσης των παραπάνω αγώνων μόνο τυχαία δεν είναι. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού μας».

PLATANUS TRAIL
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευχίδειος Άθλος - Υπεράθλος - Δρόμος 9 Μουσών 2024
Δείτε τις προκηρύξεις της διοργάνωσης
Δρόμος Εκεχειρίας 2024
Δείτε περισσότερα
Vamvakou Mountain Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο