Έκπληξη στο Λονδίνο, έχασε ο Mo Farah από τον Ellis Cross

Ο νεαρός Ellis Cross κέρδισε τον Mo Farah σε αγώνα στο Λονδίνο

Share

Ο αγώνας Vitality London 10k είναι μία γιορτή για το Λονδίνο που έχει τη σφραγίδα του Mo Farah αφού τον έχει κερδίσει αρκετές φορές.

Έτσι, και φέτος, ο 39χρονος πλέον δρομέας που δεν λέει να τα παρατήσει και προπονείται με υψηλούς στόχους, στήθηκε στη γραμμή της εκκίνησης με στόχο μία ακόμα νίκη.

Πλάι του ήταν αρκετοί δρομείς με ρεκόρ πολύ χειρότερα από τα δικά του. Ανάμεσα τους και ο 26χρονος Ellis Cross. Ο Cross, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες πλην των ελίτ, είχε πληρώσει τις 37 λίρες του κόστους συμμετοχής, ενώ είχε ξεκινήσει από τις 6 το πρωί – κατοικεί αρκετά έξω από το Λονδίνο – για να πάει στον αγώνα.

Η κούρσα τελικά ήταν συναρπαστική και ο Cross στα τελευταία μέτρα έζησε το όνειρο του τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τον Mo Farah μπροστά στο Buckingham Palace. Ο χρόνος του ήταν 28:40 αφήνοντας τον Mo 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ακολούθησε μάλιστα μία τακτική όμοια με αυτή που συνηθίζει ο Sir Mo, κρατώντας δυνάμεις στο τέλος για το τελικό σπριντ.

Πιο πίσω ακολούθησαν πάντως κι άλλοι ικανοί Βρετανοί δρομείς, όπως ο Mo Aadan σε 28:48, ενώ 4ος ήταν ο Chris Thompson σε 29:10.

Ποιος είναι ο Ellis Cross

Ο νεαρός δρομέας σίγουρα δεν έπεσε από τον ουρανό. Σαν έφηβος είχε κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Τα επόμενο χρόνια κατέκτησε μία 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η εξέλιξη του δεν ήταν ανάλογη, ενώ τα ρεκόρ του ήταν 13:50 στα 5.000μ. και 29:53 στα 10χλμ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι δύο τους δεν γνωρίζονταν πριν τον αγώνα – ο Ellis βέβαια πάντα θαύμαζε τον Farah – παρά το γεγονός ότι είχαν αρκετά κοινά:

Πήγαν στον ίδιο Πανεπιστήμιο, δούλεψαν για ένα διάστημα σε δρομικό κατάστημα έξω από το Λονδίνο (ο Cross ακόμα εργάζεται), ενώ και οι δύο είχαν διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 στα 10.000μ. με μερικά χρόνια διαφορά.

Μην πιστέψει, βέβαια κανείς ότι ο Cross δεν προπονείται σκληρά. Κάθε άλλο. Πέρασε μάλιστα ένα μεγάλο διάστημα προετοιμασίας στα Πυρηναία κι επέστρεψε στο Λονδίνο λίγο πριν τον αγώνα.

Απλά δεν θεωρείται ακόμα “όνομα” στην Μ. Βρετανία κι έτσι δεν του δόθηκε μία θέση “ελίτ” στον αγώνα που σήμαινε κάλυψη εξόδων, διαμονή, ακόμα και το όνομα του στο bib number.

Ο “έφηβος” Mo

Όσον αφορά τον Mo, μπορεί να προβληματίστηκε, ωστόσο, δεν τα παρατάει! Προπονείται σκληρά χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του για το ερχόμενο καλοκαίρι.
“Χρειάζομαι ακόμα αρκετή δουλειά” είπε στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ενώ όταν τον ρώτησαν πού βρίσκει την όρεξη και το κίνητρο να προπονείται απάντησε αφοπλιστικά: “Απλά το λατρεύω”!

O αγώνας

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα επέστρεψε δυναμικά με χιλιάδες συμμετοχές, με τους δρομείς και τους διοργανωτές να στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο