Αλλαγή ημερομηνίας για το 1ο Πεντελικόν Μάραθων

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών

Share
Trail Run Pentelikon Marathon - νέα ημερομηνία

Νέα ημερομηνία όρισαν οι διοργανωτές του αγώνα trail 1ο Πεντελικόν Μαραθών που ήταν ορισμένος για τις 5 Ιουνίου.

Ο λόγος είναι οι αλλαγές στους δείκτες επικινδυνότητας πυρκαγιάς που κάνει αμφίβολη τη διεξαγωγή του αγώνα σε αυτήν την ημερομηνία.

Συνεπώς οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγή ημερομηνίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των διοργανωτών:

“Κατόπιν έκτακτης συνάντησης με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Μαραθώνος και την Πολιτική Προστασία του Δήμου ενημερωθήκαμε ότι στις 20 Απριλίου 2022 ψηφίστηκε ο Νόμος 4926/2022.

Σύμφωνα με το Άρθρο 129 του ανωτέρω Νόμου, κατά τις ημέρες και στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού), δύναται να εκδίδεται απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Μέχρι τις 20/04/2022 εκδιδόταν απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές όταν ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν κατηγορίας 4 και άνω.

Επειδή ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην περιοχή που γίνεται το ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ από την 1η Μαΐου και μετά (και ειδικά τον Ιούνιο) είναι συνήθως 3, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ακύρωση του αγώνα την τελευταία στιγμή.

Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε με τους τοπικούς φορείς και την Πολιτική Προστασία ο αγώνας ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ να μετατεθεί για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Ζητάμε την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου

Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο