Για πρώτη φορά αγώνας δρόμου 1 μιλίου στο ΟΑΚΑ

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στο ΟΑΚΑ

Share
no finish line athens 2022 logo

Το No Finish Line Athens, πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί για άλλη μία φορά. Την Πέμπτη 26 Μαίου φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον αγώνα του ενός μιλίου. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών των δρόμων ημιαντοχής, αλλά και πολλών απλών αθλούμενων με την υποστήριξη της Herbalife Nutrition, η οποία αποτελεί την No1 εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. *

Η απόσταση των 1.609,344μ. όπου έχουν γράψει τη δική τους ιστορία Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Μαροκινός Χισάμ Ελ Γκερούζ, ο Αλγερινός Νουρεντίν Μορσελί και οι Βρετανoί Στίβ Κράμ, Σεμπάστιαν Κόου και Στίβ Όβετ, παίρνει από φέτος την δική της ξεχωριστή θέση στο πλούσιο πρόγραμμα του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού αγώνα στην Ελλάδα, που διεξάγεται 25-29 Μαίου στην Αγορά του Καλατράβα με σκοπό την ενίσχυση της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.

Η εκκίνηση του 1ουHerbalife Nutrition Athens Mile θα δοθεί την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 7μμ από τη μικρή πλατεία του ΟΑΚΑδίπλα στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο, ενώ η διαδρομή τους ενός μιλίου θα είναι κυκλική στον Τοίχο των Εθνών και θα τερματίζει εντός της Αγοράς του Καλατράβα, για να συνδέεται ο αγώνας δρόμου του ενός μιλίου με τον φιλανθρωπικό αγώνα των 100 ωρών.

Οι εγγραφές για το Herbalife Nutrition Athens Mile άνοιξαν και γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης nflathens.com.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πέμπτη, 26-05-2022:

Έναρξη 19:00 – Λήξη 20:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τοίχος των Εθνών & Αγορά Καλατράβα, Ολυμπιακό Πάρκο, ΟΑΚΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Herbalife Nutrition Athens Mile μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, καθώς υπάρχουν κατηγορίες για αθλούμενους, αθλητές και πρωταθλητές.

Οι κατηγορίες είναι:

 • Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων: 2006-2005 (16-17 ετών)
 • Κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων: 2004-2003 (18-19 ετών)
 • Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών: 2002-1988 (20-34 ετών)
 • Κατηγορία Αθλούμενων Ανδρών – Αθλούμενων Γυναικών: 1997-1988 (25-34 ετών)
 • Κατηγορία Αθλούμενων Ανδρών – Αθλούμενων Γυναικών: 1987-1978 (35-44 ετών)
 • Κατηγορία Αθλούμενων Ανδρών – Αθλούμενων Γυναικών: 1977-1968 (45-54 ετών)
 • Κατηγορία Αθλούμενων Ανδρών – Αθλούμενων Γυναικών: 1967-1958 (55-64 ετών)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή για όλους τους αθλητές και αθλήτριες με αθλητικό δελτίο σε σωματείο του ΣΕΓΑΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ με την προϋπόθεση πως είναι άνω των 16 ετών και έχουν αγωνιστεί σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και ανωμάλου δρόμου οποιασδήποτε κατηγορίας άνω των 16 ετών σε ένα από τα ακόλουθα έτη: 2020, 2021, 2022.

Η συμμετοχή για όλους τους υπόλοιπους αθλούμενους και ενδιαφερόμενους γίνεται έναντι του συμβολικού αντιτίμου των δύο (2) ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι να συμπληρωθούν οι 300 θέσεις (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν συμπληρωθούν).

Απαραίτητη διευκρίνηση, η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά η πληρωμή θα γίνεται κατά την παραλαβή του εξοπλισμού 14-22 Μαΐου από την γραμματεία της διοργάνωσης στην Αγορά του Καλατράβα. Αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, εγγραφές θα μπορούν να γίνονται και στην γραμματεία του NFL Athens το διάστημα 14-22 Μαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη συμμετοχών Μαίρη Τσιγκοπούλου στο [email protected], καθώς επίσης και στον εμπνευστή του αγώνα και επιτελικό συντονιστή συμμετοχής διακεκριμένων αθλητών και αθλητριών Σπύρο Ανδριόπουλο.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Το Κέντρο Παραλαβής εξοπλισμού θα λειτουργεί από τις 14 έως τις 22 Μαίου 2022 στην γραμματεία του No Finish Line Athens εντός της Αγοράς του Καλατράβα σε ένα από τα pavilion μετά το κέντρο τοξοβολίας και λίγο πρίν το προπονητήριο του στίβου.

Έγκυρες συμμετοχές στον αγώνα τους ενός μιλίου, θα είναι μόνο όσων παραλάβουν τον εξοπλισμό τους εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (14-22 Μαίου) από τη γραμματεία του No Finish Line Athens.

ΤΕΧΝΙΚΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 • Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα 1 μιλίου είναι ο Παναγιώτης Χαραμής
 • Η διαδρομή είναι μετρημένη 1.609,344μ. από πιστοποιημένο μετρητή
 • Για κάθε κατηγορία θα δοθεί ξεχωριστή εκκίνηση αν οι συμμετοχές το επιβάλλουν, σε κάθε περίπτωση την απόφαση θα πάρει ο τεχνικός υπεύθυνος
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο της διαδρομής και των στροφών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές και γυμναστές
 • Με την ολοκλήρωση του αγώνα θα γίνουν βραβεύσεις νικητών και νικητριών κάθε κατηγορίας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για τη συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας, που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

“Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Faethon Skyrace «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ» 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
HEALTH | WELLNESS | FITNESS expo 2025
Η πετυχημένη έκθεση για την υγεία, την ευεξία και το fitness έρχεται…
Συκάρειος Δρόμος 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο