Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Οι νικητές και όλα όσα έγιναν στο Ναύπλιο

Share
Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 εκκίνηση
Δόθηκε η εκκίνηση του 7ου Μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου Ναυπλίου από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χιλιομέτρων και 2,5 χιλιόμετρων και συνολικά σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελου Παπαποστόλου φέτος συμμετείχαν 2.500 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα. Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν ήταν και οι πρωταθλητές Ντενίς Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης. Τον 7ο Μαραθώνιο Ναυπλίου διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την υποστήριξη της Δ/νση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβ

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο με τους νικητές και όλα όσα έγιναν στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2022:

«Η Ο.Ε. μετά από δυο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης λόγο πανδημίας και μελετώντας τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις της πολιτείας και τον ετήσιο αγωνιστικό προγραμματισμό των μεγάλων  δρομικών γεγονότων, όρισε και οργάνωσε ειδικά για το 2022 (κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες) τον Μαραθώνιο Ναυπλίου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 ήταν αφιερωμένος στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της Ελπίδας και τοκοινωνικό μέρισμααποδόθηκε στον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο. Πλαισιώθηκε δε από εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαία την παρουσία του Καθηγητή (Διαιτολόγου – Παθολόγου και διεθνή αθλητή Καλαθόσφαιρας) Χρήστου Ζούπα στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Την εκκίνηση έδωσε το πρωί Κυριακής σε μία βροχερή και με γενικά άσχημες καιρικές συνθήκες ημέρα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που δήλωσε:

«Σήμερα είναι η ουσιαστική αρχή της επανόδου στην κανονικότητα και ευχόμαστε και πιστεύουμε να είναι και το τέλος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου έχει πάρα πολλές διαστάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με το πως θέλουμε την κοινωνία μας, πως θέλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά και πως θέλουμε να μαθαίνουμε την ιστορία μας και να την περνάμε στις νέες γενιές. Οτιδήποτε έχει συνδεθεί με το Μαραθώνιο Ναυπλίου από δομές, θεσμούς, πρόσωπα, όλα έχουν να στείλουν ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι η Ελλάδα που θέλουμε».

Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξήχθη με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέσα στα πλαίσια που ορίστηκαν με απόλυτη επιτυχία και με τους εγγεγραμμένους να ξεπερνούν τους 2.700 συμμετέχοντες που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην καινούργια προσπάθεια.

Αναλυτικά στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 197, στον Ημιμαραθώνιο 507, στα 5 χλμ. 975 και στα 2,5 χλμ. 1.062.

Στον Μαραθώνιο Νικητής ανεδείχθη ο Πετρούτσος Στέλιος και Νικήτρια η Ψάλτη Ελένη.

Ανδρών:

 1. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 2:40.43
 2. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2:49.07
 3. ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2:50.39.

Γυναικών:

 1. ΨΑΛΤΗ ΜΑΡΙΑ 3:07:38
 2. ΒΛΑΣΗ ΜΑΡΙ 3:18:18
 3. ΚΟΝΙΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 3:24:30
Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 νικητές ημιμαραθώνιου
Οι νικητές του Ημιμαραθώνιου

Στον Ημιμαραθώνιο Νικητής ανεδείχθη ο Πρωταθλητής Καραβίδας Γιώργος και Νικήτρια η Honkala Noora από την Φιλανδία.

Ανδρών:

 1. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ 1:10:49
 2. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ   ΣΠΥΡΙΔΩΝ 1:17:19
 3. ΜΕΣΟΛΩΡΑΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ 1:17:29

Γυναικών:

 1. HONKALA NOORA 1:21:41
 2. ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ 1:23:47
 3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ-ΕΛΕΝΗ 1:25:15

Τιμητική για τον Ημιμαραθώνιο Ναυπλίου ήταν για 7η χρονιά η συμμετοχή του Γρηγόρη Σκουλαρίκη μαζί με την μικρή Αγγελική και βέβαια της Πρωταθλήτριας μας Ντενιζ Δημακη. Αξίζει να αναφερθεί και η συμμετοχή του Δρακόπουλου Γιώργου που λαμβάνει μέρους σε όλους τους αγώνες με τον Δημητράκη και με το μήνυμα «Τρέχω για τον Δημητράκη».

Στα 5χλμ. Νικητής ανεδείχθη ο Καρούτσος Παναγιώτης και Νικήτρια η Νικολούδη Σταυρούλα.

Ανδρών:

 1. ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 0:15:55
 2. ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:17:14
 3. ΜΠΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  0:18:13

Γυναικών:

 1. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 0:21:47
 2. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ 0:24:13
 3. ΤΣΟΥΜΠΑ ΜΑΡΙΑ 0:24:49

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα αποτελέσματα

«Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης.»

Πρέπει στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ναυπλίου να αναφερθεί παρουσία του κ. Δημάρχου, η πρόταση γάμου του Βασίλη που έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο, στην αγαπημένη του Πένυ, λαμβάνοντας ως απάντηση το πολυπόθητο ΝΑΙ!!!

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του με τις παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και δράσεις για την υγεία, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός στην χώρα μας και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους κάτω από τις πολύ αντίξοες συνθήκες διεξαγωγής των αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

 • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας.
 • Την Εκπαιδευτική κοινότητα.
 • Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις,
 • Τους Συλλόγους Ξενοδόχων.
 • Τους Δημότες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή.
 • Το προσωπικό του Δήμου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, όλους τους πολιτιστικούς και Εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου για την υποστήριξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων, τους Κριτές, τους Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του ΕΕΣ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και όλους τους ατομικούς Εθελοντές.

Καλή συνάντηση στον 8ο Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 5 Μαρτίου του 2023»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο