Μεγάλο ρεκόρ στα 10.000μ. από τον Grant Fisher

Απίστευτες επιδόσεις στον αγώνα Τhe TEN στις ΗΠΑ

Share

Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε την απίθανη επίδοση του Grant Fisher στα 5.000μ. στον κλειστό στίβο στις ΗΠΑ που ήταν και εθνικό ρεκόρ.

Ο νεαρός Αμερικανός “ξαναχτύπησε” και το περασμένο Σαββατοκύριακο με ένα νέο, ακόμα πιο εντυπωσιακό ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Ο 24χρονος έτρεξε στον αγώνα 10.000μ. “Τhe TEN” στο San Juan Capistran της Καλιφόρνια και σημείωσε την απίθανη επίδοση, 26:33.84!

Η επίδοση αυτή, μάλιστα, εκτός από εθνικό ρεκόρ, είναι και η 7η καλύτερη όλων των εποχών στον κόσμο βάζοντας τον νεαρό Fisher στη λίστα των κορυφαίων σε ένα… αφρικανοκρατούμενο αγώνισμα!

Αυτό ήταν ένα ακόμα ρεκόρ του Fisher, κι ένα ακόμα που έχασε ο Gallen Rupp, καθώς αυτός ήταν ο τέως κάτοχος με 26:44.36, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τα 5.000μ. κλειστού.

Πολύ κοντά κι ο Ahmed

Μεγάλο εθνικό ρεκόρ για τον Καναδά πέτυχε ο δεύτερος, ο Mo Ahmed με 26:34.14, συντρίβοντας μάλιστα το προηγούμενο για 25 περίπου δευτερόλεπτα.

Ο Ahmed ακολούθησε σε όλη την κούρσα στο ρυθμό και δικαιώθηκε με ένα μεγάλο προσωπικό κι εθνικό ρεκόρ, τερματίζοντας πολύ κοντά στον συναθλητή του Fisher-προπονούνται μαζί στο Nike Bowerman Track Club – όπως ακριβώς και στα 5.000μ. στον κλειστό.

Παραλίγο η Cranny

Εντυπωσιακή παρουσία είχε και η Elise Cranny όπου με 30:14.66 πλησίασε όσο ποτέ το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ, που κρατά ακόμα η Molly Huddle με 30:13.17.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κίνηση ματ από τους διοργανωτές

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο, ωστόσο, οι πολύ δυνατοί άνεμοι ανάγκασαν τους διοργανωτές να τον μεταθέσουν μία ημέρα αργότερα και δικαιώθηκαν καθώς οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή ήταν εξαιρετικές.

Προσθέστε σε αυτό και την εξαιρετική δουλειά του λαγού που οδήγησε τους πρωτοπόρους για σχεδόν 7,5χλμ., αλλά και το σύστημα Wavelight που είχε προγραμματιστεί για επίδοση στο 26:44 τότε καταλαβαίνετε πως όταν οι διοργανωτές θέλουν μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους δρομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο