Tα βλέμματα στον Tokyo Marathon 2022!

Eliud Kipchoge και Brigid Kosgei ξεχωρίζουν στη λίστα συμμετοχών

Share

Ο πρώτος αγώνας της σειράς Abbott World Marathon Major για το 2022 πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή και δεν είναι άλλος από τον Tokyo Marathon!

Μπορεί βέβαια οι Ιάπωνες να μην έχουν επιστρέψει στην κανονική διεξαγωγή του, ωστόσο, το πολύ υψηλό επίπεδο των ελίτ προμηνύει μεγάλες επιδόσεις και συναρπαστικό αγώνα.

Χαμός στους άνδρες – Ξεχωρίζει ο Eliud

Κεντρικό πρόσωπο και μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Eliud Kipchoge, τον “βασιλιά” του Μαραθωνίου.

Ο Eliud, όπως έχουμε δει, επιστρέφει στην Ιαπωνία, λίγους μόνο μήνες μετά το Χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Στόχος του, όπως δήλωσε ο ίδιος στα μέσα, είναι να κάνει μία γρήγορη κούρσα, με ένα πέρασμα κοντά στα 60 λεπτά στον Ημιμαραθώνιο. Η διάθεση του, λοιπόν, μαρτυρά ότι μπορεί και να στοχεύει σε ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ.

Απέναντι του θα βρει έναν… στρατό Αιθιόπων δρομέων με κορυφαίους τους Birhanu Legese (2:02:48) και Mosinet Geremew (2:02:55).

Ο Legese μάλιστα γνωρίζει πολύ καλά τη διαδρομή, καθώς ήταν ο νικητής για δύο συνεχόμενες χρονιές στον εν λόγω Μαραθώνιο. Επιπλέον, γνωρίζει πολύ καλά και τον ίδιο τον Eliud, καθώς είναι συναθλητές στο ΝΝ Running Group.

Ένας ακόμα δυνατός Αιθίοπας είναι ο Tamirat Tola, ενώ θα συμμετέχει και ο νεαρός Κενυάτης Amos Kipruto, δρομείς με ρεκόρ κοντά στο 2:04.

Πολύ γρήγορες κι οι γυναίκες

Και στις γυναίκες, βέβαια, το επίπεδο δεν είναι διόλου κατώτερο. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Brigid Kosgei, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ με 2:14:04. Απέναντί τής θα βρει τη συμπατριώτισσά της Angela Tanui με ρεκόρ 2:17:57, αλλά και την Ashete Bekere από την Αιθιοπία με 2:18:18.

Αξιόμαχη όμως θα είναι και η Αμερικανίδα Sara Hall , λίγους μόνο μήνες μετά το εθνικό ρεκόρ που πέτυχε στον Ημιμαραθώνιο.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο