Στον Tokyo Marathon o Kipchoge – Και πάλι μόνο για ελίτ

Είστε έτοιμοι; Σε λίγες μέρες θα δούμε τον Eliud στο Τόκιο!

Share

Στο Τόκιο ο Eliud

Στον Μαραθώνιο του Τόκιο, Tokyo Marathon, θα αγωνιστεί τελικά ο Eliud Kipchoge την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών θα δοκιμάσει να τρέξει τον πρώτο του Μαραθώνιο μετά τους Ολυμπιακoύς Αγώνες επιστρέφοντας στην Ιαπωνία.

Βέβαια, τότε, αν και οι αγώνες είχαν ως διοργανώτρια πόλη το Τόκιο, ο Μαραθώνιος είχε πραγματοποιηθεί 700 χλμ. μακριά, στην πόλη Σαπόρο όπου επικρατούσαν καλύτερες συνθήκες.

Τελικά τα κατάφεραν

Η συμμετοχή του Kipchoge στο Τόκιο πέρασε βέβαια από σαράντα κύματα, καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες οι αρχές της χώρας δεν επέτρεπαν ούτε ξένους αθλητές να επισκεφθούν την χώρα.

Έτσι, κι ενώ οι διοργανωτές του Tokyo Marathon είχαν καλέσει τον Kipchoge, οι αρχές δεν θα τον άφηναν να μπει στην Ιαπωνία.

Τελικά δόθηκε ειδική άδεια και ο αγαπητός Eliud μαζί με τους συναθλητές του καθώς και μερικούς άλλους ελίτ, θα δώσουν το παρών, κι εκείνος θα έχει την ευκαιρία να βάλει το τρόπαιο ενός ακόμα Major Marathon στη βιτρίνα του!

Για την ώρα, μετρά 13 νίκες στους 15 Μαραθώνιους που έχει λάβει μέρος, ενώ έχει πρωτιές στους Major του Βερολίνου (3 φορές), του Λονδίνου (4 φορές) και του Σικάγο!

Έχει δηλώσει, άλλωστε, πως έχει σαν στόχο να κερδίσει όλους τους Major Marathons!

Στον αγώνα ξεχωρίζουν κι άλλοι σπουδαίο δρομείς όπως ο Birhanu Legese (2:02:48) και ο Mosinet Geramew (2:02:55), αμφότεροι από την Αιθιοπία.

Ο Tokyo Marathon έχει να πραγματοποιηθεί σε κανονικές συνθήκες από το 2019 καθώς το 2020 έγινε μόνο για ελίτ, ενώ το 2021 δεν πραγματοποιήθηκε καν, λόγω πανδημίας.

Μέχρι το 2019 πάντως ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου με χιλιάδες συμμετοχές και περισσότερες από 300.000 αιτήσεις συμμετοχής!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο