2ος Atromitos Ultra: Τελευταίες μέρες early bird

Λήγει στις 5 Μαρτίου η περίοδος εγγραφών με χαμηλότερο κόστος συμμετοχής

Share

Λίγες μέρες έχουν μείνει για τις early bird εγγραφές για τον 2ο Atromitos Ultra, που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Μαρτίου 2022 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραποστάσεων που βασίζεται σε επίσημες αποστάσεις από την IAU (International Association of Ultra Running) και παρέχει τη δυνατότητα σε δρομείς να αγωνιστούν σε 3 αγωνίσματα: 50 χλμ12 ώρες και 24 ώρες.

Το κύριο αγώνισμα σε αυτή την διοργάνωση είναι αυτό των 24 ωρών τρεξίματος με σκοπό τη διάνυση της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μια δοκιμασία με στόχο την δρομική επιβίωση του αθλητή, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει σε αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Οι δρομείς που συμμετέχουν σε αγώνες υπεραποστάσεων χαρακτηρίζονται από δύναμη, επιμονή, αυτοπειθαρχία και συνέπεια.

Η Οργανωτική επιτροπή φέτος καινοτομεί εισάγοντας  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ομαδικό στο Αγώνισμα των 12 Ωρών. Πιο συγκεκριμένα, στο Ομαδικό των 12 ωρών η κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους αθλητές επιθυμεί ανεξαρτήτου φύλου, ωστόσο μόνο οι τρεις καλύτερες επιδόσεις θα ληφθούν υπόψη για την κατάταξη της ομάδας. Νικήτρια θεωρείται η ομάδα που οι τρεις καλύτεροι της αθλητές έχουν διανύσει αθροιστικά τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.

2ος Atromitos Ultra – Πρόγραμμα

Σάββατο 20/03

07:00 Άνοιγμα Γραμματείας
09:00 Εκκίνηση Αγώνα 12 ωρών και Αγώνα 24 ωρών
10:30 Εκκίνηση αγώνα 50Km
16:30 Απονομές Αγώνα 50 Km
21:00 Λήξη Αγώνα 12 ωρών
22:00 Απονομές Αγώνα 12 ωρών

Κυριακή 21/3

09:00 Λήξη Αγώνα 24 ωρών
10:00 Απονομές Αγώνα 24 ωρών

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)

Δείτε εδώ την προκήρυξη της διοργάνωσης

Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Atromios Ultra σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Pi3, παροτρύνει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, όπως το να χρησιποποιούν δικά τους παγούρια στους αγώνες με σκοπό την μείωση της χρήσης πλαστικού.
Στόχος του Atromitos Ultra, είναι να δημιουργήσει ένα αγώνα με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με σεβασμό προς τον τόπο που θα διεξαχθεί ο αγώνας που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο