2ος Atromitos Ultra – 2022

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τον αγώνα στο Σχινιά

Share
Atromitos ultra 22

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 2ο Atromitos Ultra, που θα διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Μαρτίου στο Σχινιά. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

2ος Atromitos Ultra: Έναρξη εγγραφών

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 2ου ATROMITOS ULTRA στις 19-20 Μαρτίου 2022 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Οι εγγραφές άνοιξαν με προνομιακές τιμές μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

Ο ATROMITOS ULTRA πρόκειται για έναν αγώνα υπεραποστάσεων που βασίζεται σε επίσημες αποστάσεις από την IAU (International of Ultra Running) και παρέχει τη δυνατότητα σε δρομείς να αγωνιστούν σε 3 αγωνίσματα: 50 χλμ, 12 ώρες και 24 ώρες.

Το κύριο αγώνισμα σε αυτή την διοργάνωση είναι αυτό των 24 ωρών τρεξίματος με σκοπό την διάνυση της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μια δοκιμασία με στόχο την δρομική επιβίωση του αθλητή, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει σε αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Οι δρομείς που συμμετέχουν σε αγώνες υπεραποστάσεων χαρακτηρίζονται από δύναμη, επιμονή, αυτοπειθαρχία και συνέπεια.

Η Οργανωτική επιτροπή φέτος καινοτομεί εισάγοντας  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ομαδικό στο Αγώνισμα των 12 Ωρών. Πιο συγκεκριμένα, στο Ομαδικό των 12 ωρών η κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους αθλητές επιθυμεί ανεξαρτήτου φύλου, ωστόσο μόνο οι τρείς καλύτερες επιδόσεις θα ληφθούν υπόψη για την κατάταξη της ομάδας. Νικήτρια θεωρείται η ομάδα που οι τρεις καλύτεροι της αθλητές έχουν διανύσει αθροιστικά τα περισσότερα χιλιόμετρα.

O αγωνιστικός στίβος έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.A.U.).

Ο Atromitos Ultra σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Pi3, παροτρύνει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, όπως το να χρησιμοποιούν δικά τους παγούρια στους αγώνες με σκοπό την μείωσης της χρήσης πλαστικού.

Στόχος του ATROMITOS ULTRA, είναι να δημιουργήσει έναν αγώνα με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με σεβασμό προς τον τόπο που θα διεξαχθεί ο αγώνας που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Tην προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να την δείτε εδώ .

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-ultra

Facebook: AtromitosUltra

Instagram: atromitos_ultra_

Ακολουθεί το βίντεο της διοργάνωσης:

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι… 

Η Οργανωτική Επιτροπή

*Η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ διοργανώνει 3 αγώνες τον χρόνο. Οι αγώνες αφορούν στα αθλήματα της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, στους δρομικούς και ορεινούς αγώνες τρεξίματος και στους αγώνες τρεξίματος υπεραποστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται, ο επιτυχημένος αγώνας Atromitos Race στην Σίφνο που εχει διοργανωθεί για 4 συνεχόμενες χρονιές (2018, 2019, 2020 και 2021). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.fearlessevents.gr/el/ .

Atromitos ultra 22
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο