Ψήφισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης στα WOWSA Awards 2021

Ως τις 31 Ιανουαρίου η δυνατότητα ψηφοφορίας

Share
Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης
Ο Θεός του Αρτεμισίου, Ποσειδώνας στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού (photo by Elias Lefas @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

Η ιστορική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης βγαίνει εκτός συνόρων για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, ως η μόνη κολυμβητική διοργάνωση της Ελλάδας που είναι υποψήφια στον θεσμό των βραβείων που διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης (World Open Water Swimming Association).

Συγκεκριμένα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης είναι υποψήφιος στην κατηγορία Event of The Year 2021 / Αγώνας της Χρονιάς 2021 ανάμεσα σε 15 συνολικά κολυμβητικούς αγώνες από όλο τον κόσμο.

Στήριξε και εσύ την κορυφαία κολυμβητική διοργάνωση με την ψήφο σου, με 3 απλά βήματα:

  1. Μπες εδώ
  2. Δημιούργησε τον λογαριασμό σου (username/password/email)
  3. Και ψήφισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης!

Η ψηφοφορία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζουμε πως το 2021…

Η διοργάνωση έγραψε ιστορία, καθώς 4 γενναίοι αθλητές αναβίωσαν για πρώτη φορά τον άθλο του Σκυλλία και της Ύδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων, που σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο (8.8) και άλλους ιστορικούς,βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου, το 480 π.Χ. Οι κολυμβητές που κάλυψαν την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 80 σταδίων ή 14,5χλμ. ήταν ο Ούγγρος κάτοχος τουOceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Attila Manyoki, ηπαγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters και περσινή νικήτρια στα 10χλμ, Βίκυ Κουβέλη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου και ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμιος πρωταθλητής και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρος Γιαννιώτης κολύμπησε, χωρίς κατάταξη και χρόνο, την Ολυμπιακή μαραθώνια διαδρομή των 10χλμ. αφιερώνοντας τη συμβολική του προσπάθεια σε όλη την ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Μαζί του συμμετείχαν και κορυφαία ονόματα όπως οπρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Αρνιακός, αλλά και ο Ούγγρος κολυμβητής Attila Manyoki.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης πραγματοποιήθηκε με την άδεια του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το Sports Production ανέλαβε η ActiveMedia Group.Η διοργάνωση αποτέλεσε μέλος της παγκόσμιας κολυμβητικής κοινότητας αγώνων του Global Swim Series (GSS).  

Hashtag: #authenticmarathonswim

Website: www.authenticmarathonswim.com  
Facebook Page: www.facebook.com/AuthenticMarathonSwim
Instagram Page: www.instagram.com/authenticmarathonswim
Twitter Account: https://twitter.com/themarathonswim
YouTube Channel: www.youtube.com/channel/UCYxMgl-j5wgosL10lyRay5Q

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο