Την Κυριακή ο Μαραθώνιος του Houston 2022

O Chevron Houston Marathon πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Share
Houston Marathon 2015
photorun.net

Κάθε χρόνο είναι ο Μαραθώνιος που ανοίγει τον χορό των αγώνων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Ο Chevron Houston Marathon κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου στην μεγαλούπολη του Τέξας.

Περιλαμβάνει, πέρα από τον Μαραθώνιο, και Ημιμαραθώνιο, τον Aramco Houston Half Marathon, με αρκετά καλές συμμετοχές μάλιστα, αλλά και αγώνα 5χλμ. με πιο μαζικό χαρακτήρα.

Οι αγώνες είναι Sold out εδώ και καιρό.

Υψηλούς στόχους η D’ Amato

Για τους Αμερικάνους, μην ξεχνάμε είναι ένας Μαραθώνιος με έντονο αμερικάνικο χαρακτήρα λόγω… Τέξας, και ίσως για αυτό ξεχωρίζει η συμμετοχή της Keira D’ Amato.

Η σπουδαία μαραθωνοδρόμος που γνωρίσαμε μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, είναι σε καλή κατάσταση και στοχεύει σε ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Τον Δεκέμβριο του 2020 είχε τρέξει 2:22:56, ενώ από τότε έτρεξε στο Σικάγο το περασμένο φθινόπωρο σε 2:28. Ωστόσο, πριν μερικές εβδομάδες είχε κερδίσει το πρωτάθλημα της χώρας στον Ημιμαραθώνιο με 1:07:55 κάτι που μαρτυρά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν είναι απίθανο πάντως να δούμε και νέα πρόσωπα να “ξεπετάγονται” καθώς οι Τεξανοί περηφανεύονται πως έχουν αρκετούς ταλαντούχους δρομείς.

Και ελληνικό ενδιαφέρον

Το παρών στη διοργάνωση θα δώσει και ο August Pappas, ομογενής αθλητής που συμμετείχε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Ο Pappas θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 29:29.16 στα 10.000μ., και 14:23.97 στα 5.000μ.

Tα ρεκόρ της διοργάνωσης

Γενικά η διοργάνωση κάθε χρόνο κινείται σε υψηλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα ρεκόρ διαδρομών είναι πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα, στον Μαραθώνιο ο Jafar Tariku έχει τρέξει 2:06:51 το 2012, και η Alemitu Abera σε 2:23:14 την ίδια χρονιά.

Στον Ημιμαραθώνιο οι επιδόσεις είναι ακόμα καλύτερες, ίσως γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου πολλοί δρομείς προτιμούν να τρέξουν half.

Έτσι, τα ρεκόρ κρατούν ο Feyisa Lilesa με 59:22 και η Brigid Kosgei με 1:05:50 από το 2019!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΔΥ Αθήνας: Συγχαρητήριο μήνυμα
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες του 12ου Ημιμαραθώνιου Αθήνας
Απίθανα πράγματα στον αγώνα 10.000μ. "The Ten" εντός στίβου στις ΗΠΑ
Grant Fisher και Tsigie Gebresilama σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις
Κάντο όπως οι Νορβηγοί (στην προπόνηση)
Τι είναι το νορβηγικό μοντέλο και η εφαρμογή του για έναν «απλό» δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο