Οι αγώνες δρόμου πάνε… Κίνα

Οι 60 από τους 200 “χρυσούς” αγώνες δρόμου της World Athletics για το 2022 θα διεξαχθούν στην ασιατική χώρα

Share

Δεκάδες αγώνες δρόμου στην Κίνα στη λίστα της World Athletics

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, World Athletics, επισημοποίησε το καλεντάρι των αγώνων δρόμου για το 2022, που περιλαμβάνει τις καλύτερες διοργανώσεις ανά τον κόσμο με βάση τα κριτήριά της.

Φυσικά ξεχωρίζουν οι Major Marathons, δηλαδή οι Μαραθώνιοι του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης, του Σικάγο, του Βερολίνου και του Τόκιο, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται στην κορυφή της αξιολόγησης της World Athletics καθώς έχουν την πλατινένια ετικέτα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως από τις σχεδόν 200 διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 40 χώρες, οι 62 από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα!

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως η Μ. Βρετανία έχει μόλις 3 στη λίστα τη στιγμή που η Κίνα έχει τις 20πλάσιες. Πολλές από αυτές μάλιστα είναι διοργανώσεις Μαραθωνίου σε διάφορες κινεζικές μεγαλουπόλεις σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή ανασφάλεια για πολλές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Κίνα, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε πως διαμορφώνεται η “γεωγραφία” του παγκόσμιου δρομικού κινήματος. Μην σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, αν σε λίγα χρόνια κλείνετε τη συμμετοχή σας σε αγώνες στην Κίνα!

Εδώ μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα των αγώνων

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο