Warholm και Thompson-Herah οι κορυφαίοι στο στίβο για το 2021

Ο Νορβηγός και η Τζαμαϊκανή ήταν αναμφισβήτητα οι κορυφαίοι της χρονιάς!

Share
O Karsten Warholm και η Elaine Thompson Herah

O Karsten Warholm και η Elaine Thompson Herah αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου για το 2021 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία!

Η τελετή έγινε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου διαδικτυακά και το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο…

Ο απίθανος Warholm

Ο Karsten Warholm είχε μία διαστημική χρονιά, όπως και το 2020 βέβαια, σημειώνοντας ένα τεράστιο Παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, το οποίο μάλιστα συνοδεύτηκε και από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Νορβηγός κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 46 δευτερολέπτων στο αγώνισμα των 400μ. με εμπόδια τερματίζοντας σε 45.94!

Για να αντιληφθείτε καλύτερα το πόσο σπουδαίο είναι αυτό υπολογίστε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα κρατούσε από το 1992 έως το 2021 και ήταν 46.78 από τον σπουδαίο Kevin Young!

Μάλιστα, μέσα στο 2021 ο Warholm είχε προλάβει να το σπάσει μία ακόμα φορά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με 46.70 στο Όσλο!

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Όταν είδα την επίδοση μου στο Τόκιο νόμιζα ότι είχε γίνει κάποιο λάθος. Ούτε εγώ δεν το περίμενα. Ήταν ένας έντονος αγώνας, ήξερα ότι με καταδίωκαν οι αντίπαλοι μου και το πίεσα ως το τέλος. Όταν είδα το 45.94 είπα μία χαρά!” δήλωσε ο Νορβηγός ανερχόμενος σούπερσταρ του στίβου.

Η χρονιά της Elaine

Από την άλλη, η Elaine Thompson Herah δεν πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ωστόσο, πλησίασε όσο καμία άλλη.

Με 10.54 στα 100μ. και 21.53 στα 200μ. έγινε η δεύτερη ταχύτερη όλων των εποχών πίσω από την άπιαστη Griffith Joyner.

Επιπλέον, η Τζαμαϊκανή κέρδισε στους Ολυμπιακούς αγώνες τρία χρυσά, σε 100, 200μ. και 4×100μ., θυμίζοντας τον σπουδαίο Usain Bolt.

Πάω χρόνο με το χρόνο. Πλησίασα στο Παγκόσμιο ρεκόρ και πλέον όλα είναι πιθανά! Έχω ακόμα αρκετά χρόνια. Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα” δήλωσε η Elaine Thompson.

Η Athing Mu το νέο αστέρι, και ο 17χρονος Knighton

Στην κατηγορία της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης νικήτρια ήταν η 800άρα Athing Mu. Η γεννημένη στη Σομαλία αλλά Αμερικανή υπήκοος τρέλανε τον κόσμο στο αγώνισμα των δύο στροφών τόσο με τις επιδόσεις της, όσο και με το απαράμιλλο στυλ της.

Μόλις στα 20 της χρόνια κατάφερε να κερδίσει μάλιστα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έφτασε το ατομικό της ρεκόρ στο 1:55.04!

Στο αντίστοιχο βραβείο των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο σπρίντερ Erriyon Knighton που στα 17 του έτρεξε τα 200μ. σε 19.84. Έσπασε μάλιστα τα ρεκόρ του Usain Bolt…

Inspirational award

Ένα ξεχωριστό βραβείο – το Inspirational Award για πιο συμβολικές κινήσεις- μοιράστηκαν και πάλι ο Mutaz Barshim και ο Gianmarco Tamberi, οι δύο αθλητές που μοιράστηκαν και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άλμα εις ύψος.

Μάλιστα, ο Ιταλός δήλωσε: “Πλέον μιλάω με τον Mutaz 5 φορές την εβδομάδα. Δεν τον θεωρώ φίλο, αλλά αδελφό εξ αίματος!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο