39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ. – Μεταγωνιστικό Δελτίο

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν με ασφάλεια στην αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής

Share
39ος Δρόμος Υγείας Αθήνας εκκίνηση
Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ., το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου, όπου εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν με ασφάλεια στην γνωστή και αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην Μνήμη των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, Νίκου Σακκά, ο οποίος και έδωσε το όνομα ΥΓΕΙΑ στον αγώνα και του Γεώργιου Χίου, ενός από τους πρωτεργάτες του δρομικού κινήματος.

Η επιστροφή του αγώνα

Η ιστορική αυτή διοργάνωση, επανήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας και διεξήχθη με επιτυχία πάρα τις ιδιαίτερες συνθήκες και την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής που είχε εγκριθεί από την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ, που επιτάσσει η πανδημία Covid-19.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του ΣΔΥ Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμά τους, σεβόμενοι και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

39ος Δρόμος Υγείας Αθήνας εκκίνηση
Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Η εκκίνηση δόθηκε, στις 10:00 από την πρόεδρο του ΣΔΥΑ, Ελένη Μπερτσάτου και από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, σε τέσσερα κύματα, ενώ στον αγώνα είχαν εγγραφεί 1.000 δρομείς, εξαντλώντας το επιτρεπόμενο όριο.

Παρόντες ήταν τα Ιδρυτικά Μελή του ΣΔΥ Αθήνας Γιώργος Ηλιόπουλος και Κώστας Τσαγκαράκης, ο Δημήτρης Ραζέλος μέλος του ΔΣ του ΣΔΥ Αθήνας, η Ασπασία Αντωνίου ανιψιά του Γιώργου Χίου, εκπρόσωποι του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά καθώς και πρόεδροι πολλών συλλόγων δρομέων.

39ος Δρόμος Υγείας Αθήνας - Mykhaylo Puzanov νικητής αγώνα
Ο Mykhaylo Puzanov, νικητής του αγώνα. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Mykhaylo Puzanov με 34:11 με τον Γιώργο Μαθιόπουλο να ακολουθεί με 34:26 και τον Αντώνη Γαλάνη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 35:37.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ανθή Κοραΐνη Κυριακοπούλου με 36:16 και τις Ζωή Ανδρικοπούλου και Κατερίνα Σάπαρη να συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου με 38:16 και 41:26 αντίστοιχα.

39ος Δρόμος Υγείας Αθήνας - Ανθή Κυριακοπούλου νικήτρια αγώνα
Η Ανθή Κυριακοπούλου 1η γυναίκα. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Χορηγοί και υποστηρικτές

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από την θέση του Χορηγού στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών σε αυτή την δύσκολη μεταβατική περίοδο μετά την πανδημία. Τον αγώνα υποστήριξε από τη θέση του Official Time keeper η κορυφαία φινλανδική εταιρεία SUUNTO ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών. Καθοριστική ήταν και η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό. H INTERAMERICAN προσέφερε, για μια ακόμα χρονιά, την ασφαλιστική κάλυψη του αγώνα, ενώ διέθεσε και επανδρωμένο ασθενοφόρο. Το πρώτο περιοδικό για το τρέξιμο RUNNER ΜAGAZINE, που για 10 και πλέον έτη, βρίσκεται από τη θέση του Χορηγού Επικοινωνίας, σύμμαχος στην προβολή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Σημαντική η βοήθειά τους

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, του γραφείου Ιφιγένεια Tours του κου Δημητριάδη, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, τα μέλη της μοτολέσχης Beneli Moto Hellas Club με την καθοριστική συμβολή τους στην ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής και βέβαια των εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας Philipino Athens 2004.

Και φέτος ο 39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ. ήταν με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας.

Η διοργάνωση δίνει ραντεβού με τους δρομείς για τον επόμενό της αγώνα

Ραντεβού στις 27 Φεβρουαρίου 2022 για τον 45ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.!

Δρομείς και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 45ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. στις 27 Φεβρουαρίου 2022 αλλά και για τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. τον Νοέμβριο του 2022, αγώνες με μακρά ιστορία που ξεχωρίζουν για την ευκολία της διαδρομής που προδιαθέτει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο