6oς ο Θεοδωρακάκος στο Transvulcania

Εξαιρετική παρουσία από τον Έλληνα πρωταθλητή στον μεγάλο ορεινό αγώνα στα Κανάρια

Share

Πολύ καλή παρουσία από τον Έλληνα πρωταθλητή της Salomon, Δημήτρη Θεοδωρακάκο στον διεθνή αγώνα Transvulcania στις Κανάριες Νήσους. Ο Θεοδωρακάκος τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή της διοργάνωσης, απόστασης 73,3 χλμ., στην 6η θέση σε χρόνο 7:29:38. Στον αγώνα συμμετείχαν οι περισσότεροι κορυφαίοι trail runners του κόσμου κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη θέση του Δημήτρη.

Nικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ισπανός Luis Alberto Hernando σε 6:52:39 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος τρέχοντας έξυπνα όχι μόνο έφτασε στη νίκη αλλά σημείωσε και νέο ρεκόρ διαδρομής. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο συμπατριώτης του Dani Garcia σε 7:21:28 ενώ τρίτος ήταν ο Αυστραλός Blake Hose με 7:25:23, με τον πολύπειρο Αμερικανό Dakota Jones να ακολουθεί σε 7:28:59 και τον Zach Miller να τερματίζει μία θέση μπροστά από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο σε 7:29:00.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Emile Forsberg, αθλήτρια της Salomon με σχετικά μεγάλη διαφορά από τις αντιπάλους της αλλά αρκετά καταπονημένη στο τέλος, η οποία τερμάτισε σε 8:33:00.

Ο Τransvulcania είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες βουνού στον κόσμο που πραγματοποιείται στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας από το 2009. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ραντεβού για τους καλύτερους δρομείς του βουνού αφού κάθε χρόνο συμμετέχει η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σκηνικού, κυρίως στην μεγάλη και κύρια διαδρομή της διοργάνωσης, αυτή των 73,3 χλμ. η οποία περιλαμβάνει συνολικά, 4.400μ. συνολικής υψομετρικής.

Το σκηνικό του αγώνα είναι εντυπωσιακό καθώς περιλαμβάνει κυρίως ηφαιστειακά τοπία. Αυτό σε συνδυασμό με την αγωνιστική πρόκληση έχει αναδείξει τον αγώνα σαν έναν από τους πιο δημοφιλείς καθώς το 2009 που ξεκίνησε τερμάτισαν μόλις 378, ενώ το 2014 οι τερματισμοί ξεπέρασαν τους 4.600.

(φωτό: irunfar.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο