Στα όπλα η Αιθιοπία – Haile Gebrselassie και Feyisa Lilesa δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν

Έκρυθμη η κατάσταση στην Αιθιοπία με τους σπουδαίους πρωταθλητές να δηλώνουν έτοιμοι για μάχη

Share
O Feyisa Lilesa

Η κατάσταση στην Αιθιοπία είναι έκρυθμη καθώς επίκεται σύρραξη ανάμεσα στον ομοσπονδιακό στρατό και το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού της Τιγκράι, TPLF (Tigray People’s Liberation Front).

Είναι μία κατάσταση που διαρκεί εδώ κι ένα χρόνο, όμως τις τελευταίες μέρες οι αντάρτες του TPLF απειλούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα και βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

Gebrselassie και Lilesa στην πρώτη γραμμή

Σε όλη αυτήν την κατάσταση, δύο σπουδαίοι αθλητές, και μεγάλες προσωπικότητες της χώρας, ο αξεπέραστος Haile Gebrselassie και ο Fegyisa Lilesa δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Ο Haile Gebrselassie είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει η χώρα, και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ έχει ασχοληθεί και με τα κοινά.

Στην 25χρονη αθλητική καριέρα του κατέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 8 σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ πέτυχε 27 Παγκόσμια ρεκόρ!

O Haile Gebrselassie

Σε ό,τι αφορά τον Lilesa, το 2016 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε είχε στείλει ηχηρό μήνυμα στην πατρίδα του όταν σχημάτισε με τους καρπούς του ένα σύμβολο υποστήριξης στους συμπατριώτες του που βρίσκονταν υπό διωγμό από την τότε κυβέρνηση της χώρας του.

Και οι δύο δήλωσαν πως θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα τους από το TPLF που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, υποκινείται και από ξένες δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο