Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου 2021 – Τα αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα, οι νικητές και το βίντεο

Share
Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2021 νικήτριες γυναίκες
Οι νικήτριες στην κατηγορία των γυναικών

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων. Ομίχλη, βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση, που είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα καθοριστεί η ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι νικητές

Άντρες 10χλμ.

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο νικητής της κούρσας των 10χλμ. τερματίζοντας σε 29.17 με τη βροχή που έπεφτε να κάνει αρκετά δύσκολη την πίστα. Ο αθλητής του ΠΑΟ ήταν πρώτος από την αρχή, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Παναγιώτη Καραΐσκος (ΠΓΣ) που τερμάτισε σε 30.03, ενώ τρίτος ήταν ο Αύγουστος Παππάς (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) με 30.10.

Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2021 Γκελαούζος
Ο νικητής στους άντρες Κώστας Γκελαούζος

Γυναίκες 8χλμ.

Η Αναστασία Μαρινάκου πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με 27.38, αφού έκανε την αλλαγή στο τελευταίο 1,5χλμ. έναντι της Κατερίνας Ασημακοπούλου του ΑΟ Μυκόνου που έλαβε, τελικά, τη δεύτερη θέση με 28.03. Την τρίτη θέση έλαβε η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 28.19.

Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2021 Μαρινάκου
Η Αναστασία Μαρινάκου, στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση

Η Αναστασία Μαρινάκου δήλωσε για την νίκη της: “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με δύσκολες συνθήκες, αφού είχε υγρασία και η πίστα λόγω της βροχής γλίστραγε. Από τα πρώτα χιλιόμετρα πήγαμε αρκετά γρήγορα, ωστόσο δεν είχα πρόβλημα στο τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο να κάνω την αλλαγή και να τερματίσω τελικά πρώτη, που ήταν ο στόχος μου για τον αγώνα. Είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη από τη σημερινή μου εμφάνιση, που θα με βοηθήσει και για τον κλειστό στίβο. Ευχαριστήθηκα τη συμμετοχή μου, ήταν μια όμορφη διοργάνωση. Μπροστά μας υπάρχει τόσο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος όσο και το Ευρωπαϊκό σε ανώμαλο έδαφος”.

Γυναίκες Κ23 6χλμ.

Στα 6χλμ. Γυναικών Κ23 η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) ήταν πρώτη με 21.20, ενώ ακολούθησαν οι Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας) με 21.53 και Ευσταθία Φλώρου (ΓΣ Νίκη Βόλου) 22.02.

Άνδρες Κ23 8χλμ.

Άλλη μία κούρσα, αυτή των Ανδρών Κ23 κρίθηκε στο τελικό σπριντ. Εδώ είχαμε την επικράτηση του Δημήτρη Τσάκαλου (ΓΣ Αμαρουσίου) που τερμάτισε σε 24.14. Δεύτερος ήταν ο Νέστορας Κολλιοός (ΑΓΣΙ) με 24.24 και ο Μάνκο Τζουλιάνο (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου), ακολούθησε στην τρίτη θέση με 24.31.

Να σημειώσουμε ότι ο ΣΕΓΑΣ είχε live αναμετάδοση του αγώνα μέσω από το κανάλι του στο Youtube, τον οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου

Οι νικητές στις υπόλοιπες αποστάσεις

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε από τα 4χλμ. Κ20 με νικήτρια την Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) με 13.54. Η Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας) και περσινή νικήτρια της απόστασης έλαβε τη δεύτερη θέση με 14.15. Για την τρίτη θέση πάλεψαν οι Αθανασία Κοκκόρου (ΦΓΣ Σπάρτης) και η Αφροδίτη Κυρκοπούλου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) με νικήτρια την πρώτη με 14.39.

Ακολούθησε η διαδρομή των 4χλμ. Κ18 με νικήτρια την Άλκηστη Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνας) που πήρε στο τέλος την πρώτη θέση με 13.58, αφήνοντας την Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΓΣ Ηρακλής) δεύτερη με 14.02. Η Μαρία- Ανθή Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ) με 14.13 έλαβε την τρίτη θέση.

Ο Αλέξανδρος Σκούρτης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) τερμάτισε πρώτος σε 15.46 στα 5χλμ. Κ18, βελτιώνοντας την πέμπτη θέση που είχε πέρυσι. Ελάχιστα πίσω ακολούθησε ο Θανάσης Ζυγούρης (ΣΑΚΑ) σε 15.46, ενώ ο τρίτος του βάθρου (15.47) ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου (ΑΣ Αιγίου Αθηνόρωρος).

Κυριολεκτικά στη κόψη έλαβε την πρώτη θέση στα 6χλμ. Κ20 Ανδρών ο Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠΘ), αφού τερμάτισε μαζί με τον Πέτρο Παπαϊωάννου (ΠΓΣ) με 18.25, με το φίνις του πρώτου να του δίνει τελικά τη νίκη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 18.34.

Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2021 νικητές Κ16

Στα 4χλμ. Αγοριών Κ16 νικητής ήταν ο Γιώργος Τασιούλας με 12.53 και ακολούθησαν οι Γιάννης Μπιτούνης (12.54) και Γιάννης Γιαννακόπουλος (13.03).

Στα 3χλμ. κοριτσιών Κ16 πρώτη ήταν η Μυρτώ Βαλάχα με 10.23 και ακολούθησαν οι Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου με 10.24 και η Νέλλυ Φλουτάκου με 10.29.

Δηλώσεις Σοφίας Σακοράφα και ο Κώστα Αγοραστού

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

“Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είναι σήμερα εδώ και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στις διοργανώσεις που γίνονται στην περιφέρεια μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Εμείς ως περιφέρεια είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την ομοσπονδία και να φιλοξενήσουμε μεγάλους αγώνες παντού στη Θεσσαλία”, είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, δήλωσε: “Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την παρουσία του εδώ, αλλά και για τις απόψεις που ανταλλάξαμε για τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλία και για το τι μπορούμε να κάνουμε σε συνεργασία, στη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή. Εύχομαι καλή επιτυχία σε αθλητές και αθλήτριες και ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσοι εργάστηκαν για τον σημερινό αγώνα”.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο