Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile από τον Corey Bellemore

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile πέτυχε ο Αμερικάνος Corey Bellemore

Share
O Corey Bellemore

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile πέτυχε ο Corey Bellemore με 4:28.1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ξεχωριστού αυτού αγωνίσματος.

Ο αγώνας μάλιστα έγινε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για… αμερικάνικης προέλευσης αγώνισμα.

Ο Bellemore είναι καλός δρομέας, ο οποίος μάλιστα είχε παλαιότερα συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία. Άλλωστε η επίδοση που κάνει είναι πολύ καλή αν αναλογιστεί πως έτρεξε 1.609μ. και κατανάλωσε 4 κουτάκια 355ml μπύρας μέσα σε λιγότερο από 4,5 λεπτά!

O Bellemore έγινε ο πρώτος που κατέβηκε αυτό το φράγμα, του 4:30. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Beer Mile το 2016 όπου είχε σημειώσει 4:39, ενώ χρόνο με το χρόνο βελτιωνόταν για να πετύχει στη συνέχεια δύο Παγκόσμια ρεκόρ – και αυτό ήταν το τρίτο του.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε όμως και η Allison Grace Morgan από τις ΗΠΑ στη διοργάνωση. Αυτή τη φορά επικράτησε με 6:32.2, μακριά από το προσωπικό της ρεκόρ, ωστόσο.

To Beer Mile

Το Beer Mile είναι μία παράδοση στις ΗΠΑ και πραγματοποιείται σε διάφορες πολιτείες μερικές φορές με διαφορετικούς κανόνες.

Πλέον, βέβαια, πραγματοποιείται και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με συμμετοχές από δρομείς από διάφορες χώρες.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι δρομείς καλούνται να πίνουν ένα ολόκληρο μπουκάλι ή κουτάκι μπύρα (355ml) και στη συνέχεια να τρέξουν για 400 μ. Συγκεκριμένα πρέπει να πιούν μία μπύρα πριν ξεκινήσουν και στη συνέχεια ακόμα μία μετά τα πρώτα 400μ., μετά τα 800μ. και μετά τα 1.200μ. Συνολικά, δηλαδή, να καταναλώσουν 4 μπύρες, σχεδόν 1,5 λίτρο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο