Ultra Tihiorace 2021

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης

Share
Ultra Tihiorace 2021

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης του Ultra Tihiorace 2021.

«Η διεξαγωγή του αγώνα Δελφοί – Τείχιο 65χλμ. μας αφήνει με μεγάλη ικανοποίηση καθώς εξελίχθηκε μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά είχε επιτυχία. Η εκκίνησε δόθηκε το Σάββατο το πρωί με ψιλόβροχο στους Δελφούς και ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία είχε χτυπήσει την περιοχή της Δωρίδας όπως όλη την χώρα. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η θέληση των 42 αθλητών που στάθηκαν στην εκκίνηση με αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες.

Οι νικητές του Ultra Tihiorace 2021

Την 1η θέση κατέλαβε ο Νίκος Μυλωνάκης με 2ο τον Στέλιο Γερακίτη και 3ο τον Αναστάση Νικολάου. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σωτηρία Παπαδιά και την ακολούθησαν η Ασημίνα Σκάλκου και η Αντιγόνη Λαζάρου. Στους τρεις πρώτους άνδρες και την 1η γυναίκα προσφέρθηκε 3ήμερη διαμονή για 2 άτομα στο γραφικό Τείχιο ενώ κατόπιν κλήρωσης τρεις αθλητές από τους συμμετέχοντες κέρδισαν από ένα ζευγάρι μπατόν Cober.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Ultra Tihiorace 2021

Οι αθλητές πέρασαν την πρώτη κορυφή Παπαδάκος 1320μ με ελαφρά ομίχλη. Όμως ανεβαίνοντας στα Τρίκορφα 1510μ στο 55χλμ συνάντησαν πυκνή ομίχλη που έκανε δύσκολη την γρήγορη κίνηση αλλά και την ανεύρεση πορείας. Οι διασώστες της ΕΟΔ Πάτρας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους καθώς διασκορπίστηκαν πάνω στο μονοπάτι και καθοδηγούσαν τους δρομείς σε όλο το αλπικό κομμάτι μέχρι να εισέλθουν ξανά στο δάσος. Η διοργάνωση τους ευχαριστεί θερμά καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους τέσσερις τελευταίους αθλητές που έδειξαν πλήρη κατανόηση όταν πλέον η ορατότητα ήταν μόνο πέντε μέτρα και δεν ήταν πλέον ασφαλές να τους περάσουμε από την κορυφή.

Ιδιαίτερες συνθήκες

Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά από πολλές πλευρές και μας ανάγκασε με μεγάλη θλίψη να ακυρώσουμε τους μεγάλους αγώνες 3 UltraSummitsTihio 250km & X-UltraTihio 165km. Η απόφασή μας αυτή 7 ημέρες πριν την διεξαγωγή τους όπως αποδείχτηκε ήταν σωστή καθώς θα ήταν αδύνατο κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες οι δρομείς να αγωνιστούν και να περάσουν από τρία μεγάλα βουνά. Η επιστροφή των χρημάτων άφησε ικανοποιημένους τους αθλητές και η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα 65χλμ αποτέλεσε ένα «αντιστάθμισμα» στην απογοήτευση της ακύρωσης.

Ραντεβού το 2022

Δίνοντας ραντεβού για τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2022 στο Ultra Tihio Edition ας κρατήσουμε τις μαγικές εικόνες που ζήσαμε πάνω στην διαδρομή των 65χλμ. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες έφεραν πιο κοντά δρομείς και εθελοντές!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο