Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Τετράπολις

Ανασκόπηση της ιστορικής διαδρομής των τεσσάρων αρχαίων πόλεων του Δήμου Μαραθώνα

Share
ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ - Μουσείο Μαραθώνα

Ο ΑΠΣ Τελμησσός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος διοργάνωσε τον αγώνα Τετράπολις, σε μία διαδρομή που περνούσε από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις του Δήμου Μαραθώνα. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τετράπολις: Ανασκόπηση της ιστορικής διαδρομής των τεσσάρων αρχαίων πόλεων του Δήμου Μαραθώνα

Η 10η Οκτώβρη 2021 ήταν μια σημαντική ημέρα για τη σύνδεση της ιστορικής μας περιοχής με τις υπεραποστάσεις.

Μια ομάδα υπερμαραθωνοδρόμων ξεκίνησε ξημερώματα για να διανύσει, ως προπόνηση, μια απόσταση 73 χιλιομέτρων τρέχοντας δίπλα από αξιοθέατα του Δήμου Μαραθώνα.

Οι αθλητές διέσχισαν την περιοχή Προβάλυνθος (τη σημερινή Νέα Μάκρη και τα περίχωρα της), την Τρικόρυνθο (περιοχή Κ.Σούλι- Σχοινιά), την Οινόη (περιοχή Βρανά και Πύργου Οινόης) και τον Μαραθώνα.

Έτρεξαν επίσης και στις περιοχές του Γραμματικού και του Βαρνάβα απολαμβάνοντας έτσι τις ομορφιές και των 4 κοινοτήτων που αποτελούν το σύγχρονο Δήμο Μαραθώνα.

ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ - διαδρομή

Πέρασαν δίπλα από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σημεία φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, όπως το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα, τον Τύμβο Μαραθώνα, το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, το πευκοδάσος του Σχοινιά, τον υδροβιότοπο του Σχοινιά, τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα, το Μεσαιωνικό Πύργο της Οινόης, το σπήλαιο του Πανός, την έπαυλη του Ηρώδη Αττικού Μαραθώνιου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο και τερμάτισαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Είχαν επίσης τη δυνατότητα να τρέξουν μέσα στη φύση δίπλα σε πεύκα και πλατάνια και να απολαύσουν όμορφες θέες από τα ψηλότερα σημεία του Δήμου μας.

Στον τερματισμό υπήρξε γεύμα από τοπικούς συλλόγους και οι αθλητές τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Τελμησσού Βλάση Καραβασίλη με μετάλλιο και δίπλωμα της Τετραπόλεως καθώς και με ένα αθλητικό μπουζάκι.

ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ συμμετέχοντες

Ο σύλλογος ευχαριστεί

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκρισή τους και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους αθλητές με τα εδέσματά τους ο Σύλλογος Κρητών Νέας Μάκρης Μαραθώνα, ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Μαραθώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού, ο Σύλλογος ο Τύμβος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρινών Λυβισιανών.

Οι ειλικρινείς μας ευχαριστίες ανήκουν επίσης στους χορηγούς μας, το Οινοποιείο Ζεγγίνη, τη Μελισοκομία Αποσπόρη, την εταιρεία ο Γαϊδαράκος, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, την εταιρεία ηλεκτρολυτών VASP καθώς και την εταιρεία αθλητικών προϊόντων ACERBIS, που μας προσέφεραν προϊόντα τους!

Ευχαριστήσαμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας με αναμνηστικές πλακέτες για την τόσο ευγενική προσφορά τους σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση.

Η δοκιμαστική αυτή διαδρομή δεν θα ήταν φυσικά δυνατή χωρίς τη συμβολή των φίλων εθελοντών που ήταν για άλλη μια φορά συγκινητική, δίνοντας μας την ώθηση να υλοποιηθεί η ιστορική διαδρομή σε υπερμαραθωνιο αγώνα δρόμου!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το φίλο και συναθλητή μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτη Αντωνόπουλο και τη σύζυγο του Ρίτσα Αντωνοπούλου, διοργανωτές του υπερμαραθώνιου δρόμου ‘Ευχίδειος Άθλος’, που όχι μόνο μας βοήθησαν στους σταθμούς τροφοδότησης με την εμπειρία τους, αλλά προσέφεραν στους αθλητές και τα δικά τους καλούδια.

Ένα θερμό ευχαριστώ ανήκει και στους φίλους, συναθλητές, μέλη του Τελμησσού Ελευθερία Δημαντώνη, Πανταζή Βασταρδή, Ανδρέα Πανούτσο, Ανδρέα Αμπελά, Χάρη Γκανάτσιο, Μαρίλια Παπακυριακού, Καλλιόπη Νταοπούλου, Ελεάνα Ξυπόλητου, Μαρία Μαργαρίτη, Νίκο Κουρουνάκο και Μανώλη Αναστόπουλο που βρέθηκαν σε σημεία της διαδρομής στηρίζοντας τους αθλητές.

Οι υπερμαραθωνοδρόμοι εντυπωσιάστηκαν από την πανέμορφη διαδρομή, από τον αρχαιολογικό πλούτο και τις φυσικές ομορφιές του σύγχρονου Δήμου Μαραθώνα, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και ευελπιστούμε σύντομα με κάποιες βελτιώσεις και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας να τους υποδεχθούμε στον 1ο αγώνα ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, Υπερμαραθώνιο Μαραθώνα, ένα όνειρο του αθλητή υπερμαραθωνοδρόμου και εμπνευστή αυτής της ιστορικής διαδρομής του Βλάση Καραβασίλη.

Τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας στους υπερμαραθωνοδρόμους που κόσμησαν με τη συμμετοχή και τη δύναμη σώματος και ψυχής την ιστορική αυτή διαδρομή!

Τον Φίλιππο Τσαπατώρη, τον Αντώνη Αηδόνη, τον Γιώργο Τάσιο, τη Βικτώρια Νατσιοπούλου, τον Αλέξανδρο Παρίση, τον Ντίνο Δώδη, τον Σπύρο Μπέση, τον Πέτρο Μάρκου, τον Παύλο Βασδέκη, τον Γιώργο Βιλιώτη, τον Κώστα Ζέρβα, τον Αλέξανδρο Γεωργατζά, τον Γιάννη Ελευθερίου, τον Απόστολο Τσαπουρα, τον Βασίλη Παππά, τον Ανδρέα Μακρυπίδη και τον Βλάση Καραβασίλη.

ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ συμμετέχοντες

Με αυτόν τον υπερμαραθώνιο στοχεύουμε στην ανάδειξη και την προβολή του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα προσδοκούμε να βάλουμε στο χάρτη των υπεραποστάσεων και τον ιστορικό δήμο Μαραθώνα.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και τη διευθύντρια του κα Ειρήνη Σπανού που φιλοξένησαν την εκδήλωση καθώς και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση για την παρουσία του στην εκδήλωση και ευελπιστούμε στη συνεργασία τους για τη διοργάνωση του 1ου Αγώνα της Τετραπόλεως.

Μετά τιμής το Δ.Σ.
ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης – Μαραθώνος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 18-19 Μαΐου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024
Οι νικητές και τα αποτελέσματα
Ο Στέφανος Αντωνάκης περί προπονητών και... Βαγγέλη Βαγιανού
Το νέο άρθρο του δρομικού… αναλυτή!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο