Το XTERRA Greece επιστρέφει στη Βουλιαγμένη

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου η Βουλιαγμένη υποδέχεται τους τριαθλητές

Share
Xterra Βουλιαγμένη κολύμβηση
ΦΩΤΟ: Θοδωρής Ερμήλιος

Κολύμβηση στον κόλπο της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο στον νότιο Υμηττό, περιλαμβάνει η δοκιμασία του φετινού XTERRA Greece. Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην πλαζ της Βουλιαγμένης, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, αθλητές από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του τριαθλητικό event, που μετά από ένα χρόνο απουσίας, επιστρέφει στις εμβληματικές αυτές περιοχές της Αττικής.

Η δοκιμασία του XTERRA Greece

Βάσει του μήκους της διαδρομής, υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες οι αθλητές συμμετέχουν είτε ατομικά είτε ομαδικά. Η πλήρης απόσταση (Full Distance) περιλαμβάνει 1.500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ορεινής ποδηλασίας (mtb) και 10 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο ενώ η κατηγορία της μικρής απόστασης (Half Diastance) περιλαμβάνει 750 μέτρα κολύμβησης, 15 χιλιόμετρα ορεινής ποδηλασίας (mtb) και 6 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο.

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές αναμένεται να ολοκληρώνουν την μεγάλη απόσταση στον εντυπωσιακό χρόνο των δύο ωρών και 30 λεπτών ενώ η διαδρομή θα είναι ανοιχτή για αρκετές ακόμα ώρες ώστε να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους οι περισσότεροι συμμετέχοντες.

Xterra Βουλιαγμένη ποδηλασία
ΦΩΤΟ: Θοδωρής Ερμήλιος

Η μορφή του αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στην παραλία και οι αθλητές ξεκινούν με το σκέλος της κολύμβησης. Στη συνέχεια βγαίνουν από το νερό και στη “ζώνη αλλαγής” αφαιρούν τον κολυμβητικό εξοπλισμό τους, βάζουν τον αντίστοιχο ποδηλατικό και παίρνουν τα ποδήλατά τους ώστε συνεχίσουν στο ποδηλατικό σκέλος. Μετά την ολοκλήρωση και της ποδηλατικής διαδρομής επιστρέφουν για να αφήσουν το ποδήλατο τους και να συνεχίσουν με το τρέξιμο και στη συνέχεια να φτάσουν στην πολυπόθητη γραμμή τερματισμού.

Για αθλητές όλων των επιπέδων

Φυσικά στον αγώνα θα πάρουν μέρος κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές από όλο τον κόσμο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας είναι μόνο για αυτούς. Οποιοσδήποτε διαθέτει μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, μπορεί να λάβει μέρος, να δοκιμάσει, να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, να χαρεί την συμμετοχή και να βάλει νέους στόχους για την επόμενη διοργάνωση. Απαραίτητη είναι φυσικά η ιατρική βεβαίωση και όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.(www.xterraplanet.com/el/greece).

Xterra Βουλιαγμένη
ΦΩΤΟ: Θοδωρής Ερμήλιος

Η ιστορία του XTERRA

Ο πρώτος αγώνας έγινε το 1996 στο Maui της Χαβάης, όπου για πρώτη φορά 123 αθλητές δοκίμασαν το Τρίαθλο στην ορεινή και πιο απαιτητική εκδοχή του. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 240 αγώνες σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων 12 στην Ευρώπη. Όλες οι διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις στην ηλικιακή τους κατηγορία, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης. Στην Ελλάδα, το XTERRA ήρθε για πρώτη φορά το 2013, στη λίμνη Πλαστήρα όπου και φιλοξενήθηκε τρεις φορές (’13 –’15) πριν μεταφερθεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο