Συγκλονιστική αποκάλυψη από την Μαρία Πολύζου

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Μαρία Πολύζου

Share

Η Μαρία Πολύζου εκτός από μία σπουδαία δρομέας είναι κι ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια.

Έχει ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή της, πάντα με χαμόγελο και δυναμισμό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της μέσα από τις σελίδες του βιβλίου “Μην τα παρατάς” των εκδόσεων Key Books.

Στις σελίδες του βιβλίου της προχώρησε και σε μία γενναία αποκάλυψη πως από την ηλικία των 11 ετών ο πατέρας της, την βίαζε.

Χρησιμοποίησε, ωστόσο, το τρέξιμο και τον αθλητισμό ως “σωσίβιο” για να ξεφύγει από αυτή τη μαυρίλα και να κυνηγήσει τα όνειρα της.

Η Μαρία Πολύζου είναι η κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο με 2:33:40, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, ενώ το 2010 έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τον Φειδιππίδιο άθλο.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το βιβλίο:

Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε» ανέφερε, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου“.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαλές εμφανίσεις από Μαρινάκου και Σταμούλη
Δείτε τους χρόνους τους στη Λυών
Ακόμα ένας τερματισμός για τον Στέργιο Σιούτη
Έτρεξε στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο