Ο Μαραθώνιος του Σικάγο επιστρέφει για το 2021

Kορυφαίες συμμετοχές και 35.000 δρομείς στον Bank of America Chicago Marathon 2021

Share

Μαραθώνιος Σικάγο 2021: Η επιστροφή!

Ο Μαραθώνιος του Σικάγο 2021 ή πιο γνωστός ως Bank of America Chicago Marathon επιστρέφει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Αυτή θα είναι και η 43η διοργάνωση του!

Είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου που ανήκει και στην περιβόητη σειρά των Majors και θα πραγματοποιηθεί και πάλι μετά το 2019 καθώς πέρσι είχε ακυρωθεί για τους γνωστούς λόγους.

Φυσικά, οι Major Marathons έχουν ήδη ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο με τον Μαραθώνιο του Βερολίνου να κάνει την αρχή και αυτόν του Λονδίνου να ακολουθεί.

Πολλοί και καλοί στους ελίτ

Οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο αναμένεται να φτάσουν τις 35.000 με τους διοργανωτές να βάζουν τα δυνατά τους και να μην κάνουν “εκπτώσεις”. Επιπλέον, δέος προκαλεί και το επίπεδο των ελίτ, και κυρίως, ο αριθμός τους.

Βέβαια είχαμε αρκετές αλλαγές καθώς οι διοργανωτές πολύ πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι 14 δρομείς τελικά δεν θα αγωνιστούν, αλλά το παρών θα δώσουν 17 άλλοι, σε άνδρες και γυναίκες!

Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα ο Κενυάτης Reuben Kipyego με ρεκόρ 2:03:55 από το Μιλάνο την άνοιξη, ο Αιθίοπας Seifu Tura, δεύτερος στον ίδιο αγώνα, καθώς και ο Dickson Chumba, νικητής στο Σικάγο το 2014 με 2:04:32.

Αξιόλογη παρουσία θα είναι κι αυτή του καλύτερου Ιάπωνα όλων των εποχών, του Kengo Suzuki που μέσα στο 2021 έκανε 2:04:56!

Χαμός και στις γυναίκες

Και στις γυναίκες η λίστα των ελίτ… τρομάζει! Συνολικά 5 δρομείς έχουν ατομικές επιδόσεις κάτω από το 2:25, ενώ μία από αυτές, η Ruth Chepngetich που είναι και το μεγάλο φαβορί, έχει ατομική επίδοση κάτω από 2:18 (2:17:08 από τον Μαραθώνιο του Ντουμπάι το 2019).

Δυνατές στο Σικάγο θα είναι οι Αμερικανίδες, με αιχμή του δόρατος την φορμαρισμένη Sara Hall, αλλά και την 37χρονη Keira Damato!

Τέλος, πάντα υπολογίσιμη είναι η Κενυάτισσα Vivian Kiplagat.

Οργάνωση και μέτρα

Οι διοργανωτές του Bank of America Chicago Marathon σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, αλλά και τους φορείς υγείας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό να παρέχουν ένα ευχάριστο, αλλά και ασφαλές Σαββατοκύριακο στους συμμετέχοντες.

Οι εκκινήσεις των δρομέων θα γίνουν σε τρία κύματα με το πρώτο και το δεύτερο κύμα να περιλαμβάνουν από 5 coral, και το τρίτο ακόμα τρία.

Φυσικά, η τοποθέτηση των δρομέων έχει γίνει ανάλογα με την επίδοση που έχουν δηλώσει.

Θυμηθείτε το Παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον εν λόγω αγώνα το 2019 η Brigid Kosgei

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε Βιέννη και Θεσσαλονίκη
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο