Παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ. σε άσφαλτο από την Kalkidan Gezahegne

Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ από την Kalkidan Gezahegne στα 10χλμ.

Share

Σάρωσε η Kalkidan με 29:38

Η Kalkidan Gezahegne τον περασμένο Αύγουστο έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, όταν τερμάτισε δεύτερη στον τελικό των 10.000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τότε είχε τρέξει την απόσταση σε 29:56.18 για να πάρει το ασημένιο μετάλλιο πίσω από την Sifan Hassan με επίδοση κάτω από τα 30 λεπτά.

Την περασμένη Κυριακή, όμως η Gezahegne που κατάγεται από την Αιθιοπία και αγωνίζεται με το Μπαχρέιν, έγινε η βασική πρωταγωνίστρια καθώς στον αγώνα The Giants Geneva 10km πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ.!

Ο χρόνος της Gegahegne στην Γενεύη ήταν 29:38, πιο γρήγορος κι από την επίδοση της στο Τόκιο!

Ο αγώνας ήταν σε άσφαλτο και σε αυτήν την κατηγορία είναι και το Παγκόσμιο ρεκόρ καθώς το απόλυτο ρεκόρ στην απόσταση ανήκει στην (πρώην) συμπατριώτισσά της Letesenbet Gidey με 29:01.03 μέσα στο στίβο.

Η 30χρονη αθλήτρια πέρασε τα πρώτα 5χλμ. σε 14:46 κι έτρεξε το δεύτερο πεντάρι σε 14:51 για να φτάσει στη νίκη, και φυσικά στο ρεκόρ. Αυτός μάλιστα ήταν μόλις ο 4ος αγώνας στην καριέρα της σε άσφαλτο στη συγκεκριμένη απόσταση.

Ποια είναι η Kalkidan Gezahegne

Η 30χρονη αθλήτρια γεννήθηκε στην Αιθιοπία και το 2013 πήρε “μεταγραφή” για το Μπαχρέιν. Αρχικά διακρινόταν στο αγώνισμα των 1.500μ. Μάλιστα το 2010 είχε στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο αγώνισμα στον κλειστό στίβο.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει μεταπηδήσει στις μεγαλύτερες αποστάσεις όπου αποκόμισε πρόσφατα και τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο.

Είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να τη δούμε και σε μεγαλύτερες αποστάσεις ίσως και στον Μαραθώνιο.

Κενυατική τριπλέτα στους άνδρες

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Κενυάτης Κibiwott Kandie σε πολύ καλή επίδοση, 26:51, με τους συμπατριώτες του Felix Kipkoech και Boniface Kibiwott να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα λίγο πιο πίσω.

Απογοητευτικός στον ίδιο αγώνα ήταν ο Ελβετός Julien Wanders που τερμάτισε 11ος σε 28:59, ενώ ένας άλλος γνώριμος από το Τόκιο, ο Γάλλος Morhad Amdouni ήταν 5ος σε 28:32.

Θυμηθείτε τον όχι και τόσο ωραίο λόγο που έγινε παγκοσμίως γνωστός ο Γάλλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο