Νέες οδηγίες για την είσοδο σε αθλητικούς χώρους

Νέες οδηγίες για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Share

Αναλυτικά οι νέες οδηγίες για την είσοδο σε αθλητικούς χώρους

Ανακοινώθηκαν οι νέες οδηγίες για την είσοδο στους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είδαμε την περασμένη εβδομάδα τις νέες οδηγίες για την είσοδο σε αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια που ανακοίνωσε ο πρώην Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Ωστόσο, στις 30/8 δημοσιεύθηκαν νέες διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση και την έναρξη των προπονήσεων. Στα σημαντικότερα τους σημεία αναφέρουν:

Για την επανέναρξη των προπονήσεων

Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid19.

Για τη λειτουργία των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών)


Για τη χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους (16 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων.
Οι αθλούμενοι έως 15 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Με λίγα λόγια, θα μπορούν να μπουν και οι ανεμβολίαστοι άνω των 16 ετών μόνο με επίδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή rapid), ενώ για τους κάτω των 16 αρκεί και το self test.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις νέες οδηγίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο